WRC Rally Estonia on tänavusse aastasse kokku kogunud kõik parimad praktikad ja varasemad kogemused

Järva Teataja
Copy
Foto: Andrei Ozdoba

Sel nädalal toimus WRC Rally Estonia pressikonverents, kus võistluse korraldajad andsid ülevaate, mida on oodata Baltikumi suurimal autospordi suursündmusel WRC Rally Estonia.

WRC sari on tänavu tähistamas auväärset 50. juubelit ja Rally Estonial on au kuuluda autoralli maailmameistrivõistluste kalendrisse kolmandat aastat järjest. Kaheaastase pausi järel on Rally Estonia suurejooneline stardi- ja finišipoodium tagasi Tartu Raekoja platsil, kus ühtlasi leiab 14. juulil aset ka ka avatseremoonia ja erakordse lavashow’ga 5MIINUST avakontsert. Kolmandat aastat järjest võõrustab hooldusalana maailma parimaid rallimeeskondi, WRC promootorit ja Rally Estonia korraldusmeeskonda Eesti Rahva Muuseum.

Kokku ootab nelja võistluspäeva jooksul sõitjaid ees 24 kiiruskatset ja 313,84 katsekilomeetrit. WRC Rally Estonia avakatsena sõidetakse neljapäeva õhtul 1,66 km pikkune SS1 Visit Estonia/Tartu 1 kiiruskatse. Reedel alustatakse päeva Jõgevamaal ja liigutakse edasi Lõuna-Eesti poole. Ees ootavad tehnilised ja kiired SS2/6 Peipsiääre, SS3/7 Mustvee, SS4/8 Raanitsa ja SS5/9 Vastsemõisa kiiruskatsed. Laupäeval leiavad aset legendaarsed Rally Estonia kiiruskatsed, kust ei puudu saab olema klassikaline Rally Estonia võistluspäev, kust ei puudu kurikuulus Alaküla trampliin, Truuta pealtvaatamisala ja Kulbilohu rallikrossirada. Tänavuse Eesti MM-ralli lõpetab SS24 Wolf Power Stage Kambja 2 kiiruskatse, mis on ühtlasi ka võistluse punktikatse.

Punktikatse finiš asub Leigol, kus suurima järve saarele püstitatakse unikaalne Power Stage poodium ning pealtvaatajatel on võimalus näha poodiumitseremooniat. Lisaks autoralli MM-etapil osalejatele võistlevad tänavusel Rally Estonial ka Eesti autoralli meistrivõistluste sõitjad, kes läbivad EMV etapi raames seitse kiiruskatset.

Pealtvaatajatel on WRC Rally Estonia raames esmakordne võimalus näha Eesti teedel sõitmas uue generatsiooni Rally1 hübriidautosid, millest ühes (Hyundai i20 N Rally1) istumas 2019.aasta autoralli maailmameistrid ja Rally Estonia kolmekordsed võitjad Ott Tänak / Martin Järveoja.

Korraldajad on ette valmistanud üle 70 erineva pealtvaatamisala, mis on jagatud kolme erinevasse kategooriasse – Arena, Area ja Spot.

Lisaks kiiruskatsetele on rallipublikul võimalik minna Eesti Rahva Muuseumi territooriumile vaatama, kuidas hoolduspargis töötavad maailma parimad meeskonnad, nende mehaanikud, insenerid ja paljud teised. Võistluspäeva õhtutel on hooldusparki kogunenud publikul võimalik näha päeva TOP3 Meet the Crews sessiooni, mida veab kõigile rallisõpradele WRC All Live’ist tuntud Rebecca Williams.

Stardipoodiumi juhatab 14.juuli õhtul kell 18.00 sisse suurejooneline WRC Rally Estonia avatseremoonia, kus esinevad Eesti parimad artistid. Esimene võistlusauto ületab stardipoodiumi kell 18.30 ning sellele järgneb kell 20.38 võistluse avakatse SSS1 Visit Estonia/Tartu 1 Raadi mõisapargi territooriumil. Esimest kiiruskatset on kõikidel huvilistel võimalik jälgida ka Tartu Raekoja platsil olevalt suurelt LED-ekraanilt. WRC Rally Estonia avapäeva lõpetab 5MIINUST erakordse lavasõuga. Kontsert toimub Tartu Raekoja platsis algusega kell 22.30.

Ürituse programm ja ajakava on kättesaadavad Rally Estonia kodulehel, aadressil https://www.rallyestonia.ee/pealtvaatajale. Juuni lõpus tuleb Circle K teenindusjaamades müügile WRC Rally Estonia ametlik ralliajakiri, kust leiab olulist infot kiiruskatsete ja pealtvaatamisalade kohta ning palju põnevaid artikleid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles