Ilmus Transpordiameti digiajakirja Teejuht suvenumber

Järva Teataja
Copy
Foto: Pixabay

Ilmus Transpordiameti digiajakirja Teejuht suvenumber, mis kajastab ameti kõiki tegevusvaldkondi – merendust, maanteid ja lennundust.

Märtsikuus esmakordselt ilmunud digiajakiri Teejuht oli lugejate seas väga populaarne. Esimene ajakirjanumber jõudis ligi 8000 lugejani ja seda avati ca 11 000 korda.

Värske numbri merenduse osas meenutab kapten Vello Mäss külmutustraaleri Miidurand toomist Hersonist kodusadamasse, mis osutus 1976. aastal kalurikolhoosile korralikuks väljakutseks. Juttu tuleb ka möödunud aastal avatud Vanasadama kruiisiterminalist, mis on võitnud juba mitmeid arhitektuuriauhindu. Intervjuus kapten Talvi Simmoga kuuleme tema esimesest seiklusrikkast merereisist ja edasistest põnevatest väljakutsetest meremehekarjääris.

Teede osas on juttu tehnoloogilistest võimalustest, mis leevendaksid hinnatõusu mõju teedeehituses. Keskkonnaamet tuletab meelde pesitsusrahu olulisust ning vestleme ka Timo Tsefelsiga, kes sai mullu Aasta omanikujärelevalve inseneri tiitli.

Lennunduse osas tutvume Eesti Lennuakadeemia rektori Koit Kaskeliga. Juttu tuleb eralennukitest ja nendega seonduvatest ohtudest. Tutvustame irdtornitehnoloogiat ja põnevat lennuvahendit – kuumaõhupalli.

Selles numbris pakume ka ideid suvepuhkuse veetmiseks kodumaal. Ajakirjas on Eesti avatud tuletornide kaart, millele klikates näeb Google Mapsi kaardil tornide täpseid asukohti. Nii saab suvel ringi sõites soovi korral kõiki märgitud torne külastada.

Uue digiajakirja tasuta püsitellimuse saab vormistada andes sellest teada aadressil press@transpordiamet.ee või täites sooviavalduse vormi siin >>

Veebist saab seda lugeda siit >>.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles