Järvamaa turvalisuse nõukogule valiti uus juht

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Turvalisuse tõstmisele peavad praegusel ajal mõtlema kõik maakonnad.
Turvalisuse tõstmisele peavad praegusel ajal mõtlema kõik maakonnad. Foto: Tiit Loim / Lõuna-Eesti Postimees

Kolmapäeval kogunenud maakonna turvalisuse nõukogu uus koosseis valis endale esimehe ja leppis kokku maakonna arengustrateegia 2035 + ja turvalisuse tegevuskava aastateks 2023 - 2026 koostamises.

Esmalt valiti aga Järvamaa turvalisuse nõukogule uus juht, kelleks sai Paide linnapea Eimar Veldre.

Veldre märkis, et koostöö vajalikkus maakonna tasandil on eriti oluline olukorras, kus riigiasutuste vaatenurgast kuulub Järvamaa sageli erinevatesse piirkondadesse. "Nõukogu on hea koht, kus jõuda ühiste arusaamadeni ja kokkulepeteni. Kohalikel inimeste on õigus loota ja eeldada, et riigiasutused ja kohalikud omavalitsused teeksid senisest enam koostööd turvalisema elukeskkonna tagamiseks,“ rõhutas ta.

Nõukogu pani ka paika ajakava, mille jooksul uuendada maakonna arengustrateegia 2035+ turvalisuse tegevuskava. Juulikuuks kogutakse asutuste ja organisatsioonide ettepanekuid ning augustis koguneb nõukogu taas.

„Täna on vaja senisest enam panna rõhku õnnetuste ja rikkumiste ennetamisele, riigireguleerimisele ja riigikaitse kohalike ülesannete täitmisele. Võrreldes maakonna arengustrateegia koostamise ajaga, on nüüdseks kehtestatud uus riiklik siseturvalisuse arengukava, muutunud on ka julgeolekuolukord,“ sõnas Veldre.

Sihtasutuse Järvamaa juures tegutseva turvalisuse nõukogu koosseisu kuuluvad Paide linnapea, Järva ja Türi vallavanemad, Sihtasutuse Järvamaa juhataja, kaitseliidu Järva maleva pealik, pääste- ja politseijuhid ning sotsiaalkindlustusameti, keskkonnaameti, Punase Risti, Järvamaa Haigla ning rahandusministeeriumi regionaalhalduse osakonna esindajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles