Noored elustavad Türil rannakohviku tava

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Ajalooline Türi rannakohviku hoone
Ajalooline Türi rannakohviku hoone Foto: Kaarel Aluoja/erakogu

Esimese vabariigi ajal tegutses Türil rannakohvik, kus olid kontserdid, tantsuõhtud ning sai rüübata kohvi ja jäätist-kooki kõrvale ampsata. Pärast sõda üritati järveäärsele meelelahutuskohale elu sisse puhuda. Selle varemetele rajati uus ehitis, mis tegutses 80ndate alguseni ja elab praegu edasi veel ainult vanemaealiste kohalike mälestustes. Nüüd on Türi noortekeskus võtnud nõuks äratada ellu see ammu unustatud tava ja kui kõik läheb plaanipäraselt, ootab rannakohvik külastajaid järgmise aasta suvel.

Türi noortekeskuse eestvedamisel valla eelmise aasta kaasavasse eelarvesse esitatud rannakohviku projekt küll küllaldasel arvul poolthääli ei pälvinud ja jäi rahasaajate ringist välja, ent sellest hoolimata ei jätnud noored jonni ja soovivad plaani teoks teha.

Tänavune suvehooaeg on kohe nurga taga ja et tehisjärve ääres pole ehitustegevust märgata, siis tuleb kohvi- ja jäätisesõpradel hea parem poest osta või kodust termosega ühes võtta. «Järgmisel kevadel teeme ära, sel aastal enam jõua, sest suvi on kohe käes,» ütles noortekeskuse juht Sulo Särkinen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles