Paide teatri praegune koosseis lahkub suure pauguga

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Paide teater koosseisus Jan Teevet (tagareas vasakult), Kirill Havanski, Maria Paiste, Johannes Richard Sepping (ees vasakult) ja Oliver Issak tahtsid poseerida nagu traditsioonilisel perepildil seda tehakse, sest nad ongi üks pere ja teatrit ootab ees pereheitmine.
Paide teater koosseisus Jan Teevet (tagareas vasakult), Kirill Havanski, Maria Paiste, Johannes Richard Sepping (ees vasakult) ja Oliver Issak tahtsid poseerida nagu traditsioonilisel perepildil seda tehakse, sest nad ongi üks pere ja teatrit ootab ees pereheitmine. Foto: Dmitri Kotjuh

Eile teatas Paide teatri kuueliikmeline koosseis, et nende viimaseks tööpäevaks väikelinna suursuguses teatris jääb selle aasta 31. detsember. Siis lahkuvad nad kõik koos, tõmmates enda järel ukse pauguga kinni. «Pauguga sümboolselt, sest uusaastaööl tähistataksegi paukudega uut algust ja nii teeme seda ka meie,» ütles teatri kunstiline juht Jan Teevet, lisades, et kui üks uks sulgub, siis loodetavasti avaneb mitu uut.

Teeveti selgitusel ei lahku nad sugugi vihaselt uksi paugutades, vaid tänutundega, sest need neli aastat, mis nad on saanud Paides teatrit teha, on olnud väga loovad ja loomingulised ning nad on saanud teha seda, mida on soovinud. «Me hindame seda kõrgelt, teades, et kusagil mujal poleks meil suure tõenäosusega sellist loominguvabadust olnud,» lausus ta.

Põhjus, miks kogu trupp lahkub, on Teeveti ütlust mööda peamiselt ebakindlus tuleviku ees, sest nad ei näe Paides enam võimalust areneda ja kasvada. Samuti on muutunud ebaselgeks, mida linn neilt ootab. «See otsus ei ole tehtud üleöö, vaid oleme selleni jõudnud poolteise kuu jooksul olnud rääkimiste ja kohtumiste käigus nii omakeskis kui ka Paide linna esindajatega,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles