Viljandi [eel]arvamusfestivalil räägitakse nii rohepöördest kui Viljandi mõttest

Järva Teataja
Copy
See ülesvõte pärineb eelmiselt [eel]arvamusfestivalilt.
See ülesvõte pärineb eelmiselt [eel]arvamusfestivalilt. Foto: Kristofer Robin Kirsiste

Tänavu esmakordselt toimuva Viljandi [eel]arvamusfestivali programmi pakuti 17 eriilmelist ja huvitavat ideed. Sõela läbisid neist seitse, mis moodustavad kaks aruteluala: Targa linna ala ja [Viljandi]maa ala. Kuulama ja kaasa rääkima oodatakse Viljandisse kõiki 9. juulil.

[Eel]arvamusfestivali eestvedaja Heldi Ruiso sõnul oli ideekorje väga edukas – arutada sooviti nii Viljandi eluolu kui ka globaalsete teemade üle. „Meie eesmärk oli luua mitmekesine programm, kus saaks rääkida nii loodusest, keskkonnast, säästlikkusest kui ka kõigist muudest teemadest, mis inimestel südamel. Ideekorjes osalejate seas oli nii viljandlasi kui ka inimesi mujalt linnadest, vabaühendusi ja eraisikuid. Aruteludes saavad tähelepanu nii vanad kui noored ja väga erinevad valdkonnad, mis elanike ja kohalike omavalitsuste igapäeva elu puudutavad,“ kommenteeris Ruiso.

17st pakutud teemast pääses programmi seitse. „Tegime valiku koos Arvamusfestivali kogenud meeskonnaga, kes andsid kinnitust, et pakutud teemad on ka augustis Paides toimuva põhisündmuse väärilised. Teemade valikul jälgisime, et kaetud oleksid erinevad vaated nii kohalike küsimuste kui ka üleriigiliste ja -maailmsete kitsaskohtade osas. Kuna pakutud teemad oli tõesti tasemel – päevakajalised, uudsed ja väga andekate pealkirjadega –soovime jätkusündmusena ellu viia ka need arutelud, mis hetkel programmi ei mahtunud,“ rääkis Ruiso.

Nüüd hakkab töö arutelude korraldamisel ning koos teemade esitajatega hakatakse otsima arutelujuhte ja osalejaid. „Teeme enda poolt kõik, et toetada neid toredaid ja aktiivseid inimesi, kes arutelusid korraldavad. Lisaks anname endast parima, et võimalikult paljud ühiskonnast hoolivad inimesed teaksid kohale tulla. Lisaks mõtleme sellele, kuidas festivalil kõlanud mõtted jõuaksid hiljem ka otsustajateni ja arengudokumentidesse ning annaksid tõuke nii meie linna kui kogu Viljandimaa arengule,“ sõnas Ruiso.

Lisaks aruteludele toimuvad 8.-10. juulil Viljandis ka erinevad linnaruumi aktsioonid ja töötoad, mis hoiavad tuju üleval ja ka nii mõnegi eelarvamuse kummutavad. Lisainfot ja uudiseid Viljandi [eel]arvamusfestivali kohta leiab pidevalt täienevast Facebooki eventist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles