Järvamaa mehed tegid Põltsamaa jõemaratonil võimatut

Järva Teataja
Copy
Team Nuustaku Pruulikoda mehed Marti Lepik ja Andres Kalle tegid Põltsamaa jõemaraton väga tugeva tulemuse.
Team Nuustaku Pruulikoda mehed Marti Lepik ja Andres Kalle tegid Põltsamaa jõemaraton väga tugeva tulemuse. Foto: Erakogu

Laupäeval toimus järjekordne Põltsamaa jõemaraton.

Mulluse maratonidistantsil kiireimad mehed olid aravetelased, Ambla SKsse kuuluvad Andres Kalle ja Marti Lepik (71km ajaga 07:07,01). Team Nuustaku Pruulikoda nime all olid mehed kahese süstaga ka seekord stardis ning plaanisid maratonidistantsi läbida alla seitsme tunni.

Läks aga palju kiiremini. "Aerutatud sai meie jaoks neljas Põltsamaa Jõemaraton ning suurima hea meelega saan öelda, et tegime sel korral pea võimatut!" vahendavad mehed ise. "Me läbisime maratoni lausa nii kiirelt kui seda veel tehtud ei ole, ajaga 6:39:24, mis on 28 minutit kiirem meie eelmisest ajast, mis tagas nii üldvõidu kui ka võidu omas klassis. Püstitasime ka uue rajarekordi. Oli võimas sõit!"

"Jälgisime oma meeskonnaga väga tugevat lätlaste segapaatkonda, kes olid meid eelnevatel maratonidel võitnud, kuid üllatuseks oli meie edu juba esimesel tunnil ca 5 minutit," ütles Marti Lepik. "Edu püsis lõpuni- meie vahe jäi 6 minutit ja olime üliõnnelikud, et suutsime neid sedasi ees ohjes hoida. Meie eelis oli tagantstartija oma, stardivahe oli 11 minutit meie kasuks."

Lepik lisas, et kõige suurem üllatus oli võita meeste ühese väga kõva aerutajat, kes oli neid Loobu maratonil ise edestanud 4 minutiga. "Temaga meil ajavõrdlust ei olnud ja võit tema üle oli meile ootamatu ja magus. Edestasime Hannes Kaset ca 2 minutiga," avaldas ta. "Võib öelda, et meil oli ideaalne sõit, koostöö sujus väga hästi, meeskond oli fantastiline ja ei saa mainimata jätta, et ka vesi oli super hea. Ainuke pind silmas, oli jahe vihm, mida tuli vahelduva tugevusega neli tundi. See jahutas keha, kuid olime ka sellest olukorrast üle ning meeletu tahtega hoidsime ühtlaselt kiiret ja stabiilset tempot, mis päädis siis lõpus selle resultaadiga, mis ajalukku jääb."

Senimaani on team Nuustaku Pruulikoda meestel olnud fantastiline hooaeg. 

Nüüd jääb teha veel kaks starti. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles