Politseinik on murelik: Jaanipühadele järgneb kohe nädalavahetus

Järva Teataja
Copy
Peamised väljakutsed olid seotud järelevalveta või hoonetele liiga lähedal asuvate jaanilõketega.  Foto on illustratiivne.
Peamised väljakutsed olid seotud järelevalveta või hoonetele liiga lähedal asuvate jaanilõketega. Foto on illustratiivne. Foto: Marko Saarm

Hädaabikõnede statistika näitab, et sadagu vihma või sattugu jaanipühad nädalavahetusele, siis teisi potentsiaalselt sedavõrd väljakutseid täis päevi aasta jooksul ei ole. 

Kui tavapäevadel on päästjatel, politseinikel või meedikutel Järvamaal kuni 20 väljakutse ringis, siis jaanipühadel on neid julgelt kümmekond rohkem. Mullu tuli politseile 22. juunil 17 teadet (ebakindlad juhid liikluses, lärmajad ja joodikud), võidupühal oli väljakutseid juba 27 (lähisuhtevägivallast väiksemate tülitsemisteni) ning jaanipäeval 18 (ikka lärmajad-joodikud ja sekka ka mõni joobes jalgratturi poolt põhjustatud liiklusõnnetus).

Tõsi, igal aastal õliga autosid kokku ei mäkerdata, kuid alkoholi liigtarvitamist ning sellest tingitud vägivalda, roolijoomarlust ja purjusujumist tuleb pea alati ette.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles