Eesti ühed hinnatuimad matkarajad asuvad Järvamaal

Järva Teataja
Copy
Kakerdaja raba
Kakerdaja raba Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Üleriigiline turismiinfoportaal puhkaeestis.ee pani kokku ülevaate matkaradadest, mille kohta on nende veebist kõige rohkem infot otsitud. Matkaradade TOP 10 hulgas on ka kaks Järvamaale jäävat matkarada. 

Rahva hulgas populaarse Kakerdaja loodusraja kogupikkusest on laudteega kaetud  neli kilomeetrit. Keset raba asub Kakerdaja järv.

Kakerdaja raba on Kõrvemaa üks suuremaid rabasid. Rabamassiivi suurus on kuskil 1000 hektari kanti. Rohkete laugastega maalilise kõrgraba omapäraks on raba kaheastmelisus ehk kahel erineval kõrgusel paiknev laukavöö.

Parimate matkaradadade edetabelisse kuulub ka kolme kilomeetri pikkune Väätsa matkarada, mis asub samanimelisel looduskaitsealal. Kaitseala eesmärgiks on rabade, siirdesoode ja rabametsade kaitse. Liikudes Väätsa matkarajal saab näha lõiku iidsest Paide-Tallinna taliteest. Mõisa ajal ühendati raba keskosas olevad laukad kraavidega, mis on nähtavad tänaseni, et niisutada Lokuta jõe ülemjooksul olevaid loodheinamaid. Muudetud veerežiimiga laugaste vahelist ala katab harva esinev saja aastane rabamännik. 

Täpsemalt saab lugeda puhkaeestis.ee hinnangul parimate matkaradade ülevaadet siit. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles