Capitaliast sai esimene Bolti investeerinud Läti fond

Järva Teataja
Copy
Bolti tõukerattad.
Bolti tõukerattad. Foto: Margus Ansu

Capitalia investeerimisfond Co-Investment Fund ostis 300 000 euro eest Eesti ükssarviku Bolti aktsiaid, saades niiviisi esimeseks Läti fondiks, mis ettevõttesse investeeringu teinud.

Tehinguga soovis üks esimesi Bolti investeerinud äriingleid osa enda omanduses olevatest aktsiatest maha müüa. Capitalia ostis koos Eesti ühe juhtiva riskikapitalifondi Specialist VC-ga äriinglilt Bolti aktsiad. Capitalia hallatava fondi investeeringu suurus on 300 000 eurot.

“Üha rohkem alustavaid investoreid otsib võimalusi oma investeeringu osaliseks realiseerimiseks ja hajutamiseks. See annab võimaluse ka teistele investoritele – antud juhul näiteks meie fondile -, paigutada vahendeid juba edukalt toimivatesse ja tuntud idufirmadesse. Usun, et lähiaastatel kasvab sarnaste tehingute arv oluliselt, mis kokkuvõttes tuleb Baltimaade startup-finantseerimise ökosüsteemile ainult kasuks,“ kommenteeris Capitalia Eesti juht Siim Roos.

Maikuus sõlmitud tehinguga sai Capitaliast esimene Lätis registreeritud fond, mis on teinud investeeringu Eesti ükssarvikusse Bolt. Ükssarvikud on ettevõtted, mille väärtus on jõudnud vähemalt 1 miljardi USA dollarini ning Bolt pälvis ükssarviku staatuse juba 2019. aastal. Rahapaigutus Bolti on Capitalia fondi viies investeering pärast asutamist eelmise aasta septembris.

Capitalia Co-Investment Fund on passiivse strateegiaga riskikapitalifond. Fond on suunatud erainvestoritele, kellele pakutakse lihtsaid ja soodsaid investeerimisvahendeid suure kasvupotentsiaaliga ettevõtetesse investeerimiseks. Fond otsib aktiivselt uusi investeerimisvõimalusi ning kaasab kvalifitseeritud erainvestoritelt finantseeringuid summas alates 25 000 eurost.

Capitalia on juhtiv alternatiivse finantseeringu pakkuja väikese ja keskmise suurusega ettevõtetele Baltimaades. Capitalia on käibekapitali- ja investeerimislaene väljastanud enam kui 5000 ettevõttele, olles finantseerinud ettevõtete arengut juba üle 50 miljoni euroga. Lisaks ärilaenudele pakub Capitalia riskikapitali investeeringuid ning on investeerinud ettevõtetesse nagu Indexo ja Giraffe360. Capitalia haldab ka ühisrahastuse platvormi, mis võimaldab teadlikel investoritel finantseerida väikese ja keskmise suurusega ettevõtteid Baltikumis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles