Tänava remondist saavad kõigepealt kasu jalakäijad

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Teetööd. Foto on illustratiivne.
Teetööd. Foto on illustratiivne. Foto: Margus Ansu

Valitsus toetas eelmisel aastal tehtud otsusega kohalike omavalitsuste teede ja tänavate korrashoiu projekte 17,2 miljonit euro ulatuses. Toetuse saajate hulka mahtus ka Türi vald, kus Türi linnas läheb remonti Vabriku puiestee, mille tarvis on antud 238 000 eurot. Esimesed ettevalmistused töödeks tehti märtsis, kui võeti maha tänava ääres kasvanud puud. Käesolevast nädalast hakkab Vabriku puiesteel pihta tööde teine järk.

Kuigi Vabriku puiestee algusse paigaldatud infotahvlilt on lugeda, et tööd pidanuks algama juba 13. juunil, lükkus see tähtaeg tööde tellija, OÜ Türi Halduse juhi Elari Hiisi selgitusel edasi Kevade kooli palvel. Nüüd on kool õppeaastale punkti pannud, samuti on projektis mõningad muudatused tehtud ja kinnitatud ning tööd käesoleval nädalal algamas.

Vabriku puiestee on praegu väga kitsas ja saab pärast Rarex Ehituse OÜ tehtavaid töid oluliselt laiust juurde. Ka rajatakse kergliiklustee, mida Vabriku puiesteel varem polnud. Elari Hiisi selgitusel saavadki esmalt omale tee jalakäijad ja rattaga liiklejad, kes võivad kasutada seda ajal, mil järg sõidutee ehituseni jõuab. Seega on tööde ajaks jalgsi liikujatele loodud tänava ääres paiknevatele asutustele ja elumajadele ohutu ligipääs ning nad ei pea sinna jõudmiseks turnima teemasinate ega kruusahunnikute vahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles