Hädaolukord kassitoas: vabatahtlikke abikäsi napib

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
MTÜ Paikass
MTÜ Paikass Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Paikassi kassituba Paides on suviste puhkuste ajal jäänud raskesse seisu, sest vabatahtlikke abikäsi, kes kiisude eest aitaks hoolitseda on jäänud väheks. Sellega seoses palub paikassi eestvedaja Virge Piisner abi igas vanuses inimestelt, et nad leiaks võimaluse kassituppa appi tulla.

Piisner ütles, et kassitoa vabatahtliku töö vajab päevas vaid mõnda tundi aega. "Piisab kui leidub paar tundi hommikul ja võimalusel pärastlõunal," sõnas ta.

Piisner lisas, et nad ei sea mingeid vanusepiire ning vabatahtlikuks võib olla nii kümneaastane kui ka 70-aastane inimene. "Põhiline, et talle meeldiks kassid ja ta saaks hakkama kasside liivakastide puhastamise, põranda pesemise, toidu jagamise ja muude tavapäraste koduste töödega," selgitas ta.

Piisneri sõnul ei pea vabatahtlikud loomadele ravimeid andma ega oskama neid sotsialiseerida. "Tore oleks muidugi kui inimesele oleks kassid südamelähedased ja ta raatsiks neile pärast töö lõpetamist ja miks mitte ka selle ajal mõne pai teha," märkis ta.

Piisner ütles, et ta ei eeldagi, et abilised saavad käia iga päev. "Piisab juba sellestki kui keegi pakub end appi ühel või kahel päeval nädalas. Saame päevad siis ära jagada ja graafikud klappima sättida," sõnas ta.

Piisenri sõnul on Paikassi hoole all praegu 120 kassi ja töökoormus seega tavapärasest suurem. "Suvel tahavad kõik ka veidi puhata ja nii oleme jäänud hetkel kassituppa vaid paari inimesega toimetama," kurtis ta.

Piisner avaldas lootust, et kassisõbrad võtavad tema palvet kuulda ning annavad oma panuse kodukoha kasside eest hoolitsemisel. "Üheskoos saame ehk veidigi heastada seda hoolimatust, mis enamikule neist osaks on saanud," lausus ta.

Kes tunneb, et saab Paikassile appi minna, võib kirjutada Paikassi Facebooki sõnumitesse, e-posti aadressile info.paikass@gmail.com või helistada numbril 56846113.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles