Tuhanded lapsed pääsesid annetajate toel teatrisse

BNS
Copy
Üle Eesti on 367 taaraautomaati, mille kaudu saab annetada nupulevajutusega raha heategevusfondile Aitan Lapsi, mis omakorda pakub lastele selle abil kultuurielamusi.
Üle Eesti on 367 taaraautomaati, mille kaudu saab annetada nupulevajutusega raha heategevusfondile Aitan Lapsi, mis omakorda pakub lastele selle abil kultuurielamusi. Foto: Peeter Kümmel

Heategevusfond Aitan Lapsi aitas möödunud õppeaastal viia tasuta ja harivad teatrietendused enam kui 8000 Eesti lapseni, kokku esitati 167 etendust 151 lasteaias.

Heategevusfond Aitan Lapsi, Eesti Pandipakend ja kultuuriministeerium kuulutasid 2021. aasta kevadel välja lastelavastuste konkursi, et Eesti lasteaialastele loodusest ja keskkonnast rääkida. Üle-eestilisele konkursile esitati kaheksa loovtööd, mille seast valis žürii välja kaks võitjat: Miksteatri "Võti" ja Sandra Lange "Sini-triibuline unistus".

"Heategevusfondi Aitan Lapsi jaoks on see kuus aastat tagasi ellu kutsutud projekt siiani üks suurimaid ning südantsoojendavamaid ettevõtmisi, mille käigus on meil olnud juba kuus aastat privileeg koostöös kultuuriministeeriumi ja Pandipakendiga külastada Eesti lasteaedu, mängida rohkem kui 650 etendust ning viia teatrielamusi nautima enam kui 40 000 last. Eesti inimeste kasvav soov taaraautomaatidel aina rohkem heategevuslikku kultuurinuppu vajutada, et võimaldada lastele positiivseid kultuurielamusi, on maailmas harukordne," ütles Aitan Lapsi juhatuse liige Greete Rüütmann.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles