Noored muusikaõpetajad seda aastat uuesti läbi ei teeks

Hedi Aimsalu
, suvereporter
Copy
Noored muusikaõpetajad ja nende tublid õpilased: (vasakult paremale) õpilane Merili Loree Arand, õpetaja Hanna Taube, õpetaja Kerstin Laanemets, õpilane Liselle Kellner.
Noored muusikaõpetajad ja nende tublid õpilased: (vasakult paremale) õpilane Merili Loree Arand, õpetaja Hanna Taube, õpetaja Kerstin Laanemets, õpilane Liselle Kellner. Foto: Dmitri Kotjuh

Üleeelmisel nädalal võtsid Koeru muusikakooli flöödiõpetaja Kerstin Laanemets ja saksofoniõpetaja Hanna Taube vastu magistrikraadi lõputunnistuse. Mõlemad lõpetasid Eesti muusika- ja teatriakadeemia cum laude. Peale Kerstini ja Hanna väga heade õppetulemuste on ka nende õpilased koju toonud auhinnakohti nii Eesti kui ka välismaa konkurssidelt.

Türilt pärit Kerstini ja Hanna muusikukarjäär sai alguse kodukoha muusikakoolist. Hanna astus sinna kuueaastaselt ja Kerstin juba nii noorelt, et isegi täpselt, kas ta oli nelja- või viieaastane. Kuigi Hanna on sakso­fonist, alustas ta muusikakoolis hoopis flöödiõpinguid.

Kerstin tahtis flöödi asemel minna õppima klaverit, sest oli seda lasteaias näinud. Kerstini ema, kes oli samuti õppinud klaverit, seda aga ei soosinud. Et klaverit on raske seljas tassida, soovitas ta lasteaiaealisel Kerstinil valida mõne muu pilli. Kerstin oli telerist flööti näinud ja tema meelest säras see nii ilusti, et ta valiski klaveri asemel flöödi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles