Rändjooga üllatab ainulaadse rändraamatukoguga

Järva Teataja
Copy
Foto: Pixabay

5. juulil algab viies pop-up jooga suvetuur, mis üllatab raamatukogude aastal rändava miniraamatukoguga. Esialgu saab lugemismaterjali laenutada Järvamaal toimuvates joogatundides. Raamatute teemad aitavad toetada teekonda joogas ning pakuvad põnevat lugemist ka enesearengu, teraapia, tervise ja spordi valdkonnast. Eesmärk on toetada läbi lugemise füüsilist ja vaimset tervist, keha ja meelt.

Inspiratsioon tekkis rändjooga algatajal Kristi Kirsil raamatukogude aasta suveteemast, kus raamatukogud tulevad oma tavapärastest ruumidest välja. „Lugesin ka erinevatest nišširaamatukogude mõtetest ja ühel hetkel tuli idee, et aga miks ma ise ei võiks ka teha ühe erilise raamatukogu. Mulle tohutult meeldib jooga ja ma armastan ka raamatuid lugeda – ma saan need kaks asja ühendada. Teha erilise raamatukogu, mis läheb kokku jooga teemaga ja mis toetab inimese keha ja meelt,“ ütleb Kirss.

Rändavat miniraamatukogu aitas luua Eesti Hoiuraamatukogu. „Hoiuraamatukogu inimesed tulid kohe ideega kaasa ja olid väga abivalmid. Saime väga põnevat lugemismaterjali,“ sõnab Kirss. Miniraamatukogu raamatud aitavad avada ajalootausta, räägivad isikulugusid ning samuti aitavad hoida keha nii pilatese harjutuste, sportlase toitumise kui hommikuvõimlemise soovitustega. Lisaks on raamatukogus lugemist ka lapsevanematel. „Meil on olemas näiteks lasteteraapia raamat ning inglisekeelne väljaanne, mis annab nõu nendele vanematele, kelle laps on keskmisest tundlikum. Minu meelest annavad need raamatud hea pildi ka meist endast. Saab teha väikse tagasivaate enda lapsepõlve,“ sõnab Kirss. Samuti on olemas oma valik rasedatele, näiteks joogaharjutused rasedatele ning lisaks raamatud eakate tervise toetamiseks.

Rändraamatukogu on avatud pop-up jooga suvetuuri Järvamaa päevadel pärast joogatundi: 5. juulil kell 19 Kiige talus, 9. juulil kell 15.15 Öötla mõisas, 12. juulil kell 19 Roosna-Allikul ning 16. augustil kell 19 Aravete stuudiomajas. Kiige talus saavad osalejad teha ka vähemalt kahte raamatujooga harjutust. Edasised plaanid ja teised avamisajad avalikustatakse pop-up jooga Facebooki lehel.

MTÜ Ananda joogaklubi on pop-up jooga ja jooga suvetuuride looja. Joogaklubi viib sind kokku õpetajatega, kes juhendavad joogatunde asukohast sõltumatult, avades stuudio seal, kus oled sina - olgu selleks kultuurimaja saal, koduhoov või hoopiski kõrghoone katus. Joogaklubi korraldab keha ja meele töötubasid ning kutsub sind avastama enda sisemist ja välimist tugevust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles