Omniva investeerib Baltikumi moodsaima sorteerimisterminali rajamisse Kaunases 40 miljonit eurot

Järva Teataja
Copy
Pakiautomaat Abjas, foto on illustreeriv.
Pakiautomaat Abjas, foto on illustreeriv. Foto: Elmo Riig

Baltikumi suurimat pakiautomaatide võrku opereeriv Omniva investeerib üle 40 miljoni euro regiooni moodsaima pakisorteerimisterminali rajamisse Kaunase vabamajandustsooni. Tegemist on Omniva grupi seni suurima investeeringuga ning uus terminal hakkab teenindama nii Leedu siseriiklike kui ka rahvusvahelisi saadetisi.

"Arvestades e-kaubanduse ja sellega seotud pakkide logistika tulevikuväljavaateid, peame seda investeeringut väga õigeaegseks. Esiteks aitab uus sorteerimisliin optimeerida ja tõhustada äriprotsesse, parandades seeläbi veelgi pakutavate teenuste kvaliteeti ja laiendades nende kättesaadavust meie klientidele. Teiseks tugevdab uus terminal Omniva positsiooni eelistatuima logistikapartnerina kogu Baltikumis, samuti parandab töötajate töötingimusi ja säästab loodusressursse,“ rõhutab Omniva juhatuse liige Heiki Raadik.

Uus terminal ja ettevõtte kontoriruumid hakkavad paiknema Leedus Kaunase vabamajandustsoonis ning nende pindala on 21 000 ruutmeetrit, mis võrdub kolme jalgpallistaadioni suurusega.

Kogusummast investeeritakse ligikaudu 10 miljonit eurot Equinox Europa pakisorteerimisliini, mis on turul saadaolevatest moodsaim ja suudab tunnis automaatselt sorteerida kuni 15 tuhat saadetist. Uus sorteerimisliin hakkab teenindama ka rahvusvahelisi Omniva saadetisi, mis jõuavad Balti riikidesse Lääne-Euroopast, Hiinast ja teistest riikidest. Tehnoloogiliselt innovatiivne sorteerimisliin aitab vältida võimalikke inimlikke eksimusi ning saadetised jõuavad kiiremini kliendini.

"Oleme liider Baltikumi pakiautomaatides saadetiste arvult ja armastatuimate kaubamärkide esikolmikus. Kuigi majanduses on praegu märgata teatavat turbulentsi, oleme kindlad, et investeering on ajakohane, keskendudes meie pikaajalistele plaanidele koduturgudel, et olla oma klientidele võimalikult lähedal,“ lisas Raadik. 2021. aastal toimetas Omniva pakiautomaatide kaudu Baltikumis oma klientidele 24 miljonit pakki. Omnival on Baltikumis kokku 937 pakiautomaati, sh Eestis 287, Lätis 300 ja Leedus 350 ning nende arv kasvab pidevalt.

Uue terminali ehitustööd koos sorteerimisliini paigaldamisega loodetakse lõpetada 2024. aasta esimeses kvartalis.

Omniva on Eesti riigile kuuluv rahvusvaheline kontsern, mis pakub pakiäri, postiäri, digitaalseid ja rahvusvahelise transiidiäri teenuseid. Omniva Gruppi kuuluvad emaettevõttena AS Eesti Post, tütarettevõtetena OÜ Finbite, Leedus asuvad UAB Omniva LT ja UAB Omniva LT Sorting ning Lätis asuv SIA Omniva. Kontsernis töötab üle Baltikumi 2472 töötajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles