Tallinna Raekoja 700. aastapäevaks ilmub postmark

Järva Teataja
Copy
Foto: Omniva

Omniva annab sel neljapäeval, 7. juulil välja Tallinna Raekoja esmamainimise 700. aastapäevale pühendatud postmargi.

Postmargi esitlus ja müük toimub 7. juulil kell 12:00 Tallinna Raekoja kodanikesaalis. Väjaande kujundaja on Indrek Ilves ja trükiti trükikojas Vaba Maa. Margi trükiarv on 35 000 tükki ja selle nominaal on 0,90 eurot, mis on sobiv Eestis saatmiseks. Postmark ja esimese päeva ümbrik on müügil Omniva e-poes ja postkontorites üle Eesti. Esimese päeva tempel on kasutusel Tallinnas, Toompea postkontoris, Lossi plats 4.

Tallinna raekoda on Põhja- ja Baltimaade vanim ja ainus säilinud gooti stiilis raekoda, mida on esimest korda mainitud aastal 1322 consistoriumina, 1372 raekojana. Põhijoontes tänapäevani säilinud ruumijaotuse ning sise- ja välisilme sai raekoda aastatel 1402-1404 kiviraidur Ghercke juhtimisel tehtud ümberehitusega. Tallinna raekoda on kahekorruseline paekivist ehitis, millel on kõrge sadulkatus ja kaheksatahuline konsooltorn. Tornikiivri tippu 1530 paigaldatud sõjasulast kujutav tuulelipp Vana Toomas on kujunenud üheks Tallinna sümboliks. Peafassaadil paiknevad lohepeakujulised veesülitid pärinevad aastast 1627. Tallinna vanalinna koosseisus kuulub Tallinna raekoda alates 1997. aastast UNESCO maailmapärandi nimekirja.

2022. aastal annab Omniva välja mitukümmend postmarki jäädvustamaks olulisi teemasid, tähistamaks väärikaid sündmusi ja isikuid meie riigis ning ühiskonnas

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles