Linnameeskond panustab täienduste leidmisel Aafrikale

Järva Teataja
Copy
Foto: Paide linnameeskond

Kuigi Eesti pallimängude kõrgliigaklubides teenivad põhiliselt leiba kodumaised sportlased, on nii mõneski omajagu välismaalasi. Siililegi selge, et niisama nad siia ei satu, vaid sellele eelneb mingi kadalipp. Postimees uuris erinevate alade tiimidelt üle Eesti, kuidas lähenevad nemad leegionäride skautimisele ja meeskonda toomisele.

Eesti jalgpalliklubid on samuti agarad välismängijate kasutajad, kuid see oleneb ka nende võimekusest. Seetõttu ongi rohkem välismängijaid stabiilselt eurosarjades mänginud Tallinna FCI Levadias, Nõmme Kaljus ning viimastel aastatel jõuliselt esile kerkinud Paide Linnameeskonnas. Möödunud hooajal Konverentsiliiga alagrupiturniirile jõudnud Tallinna FC Flora on võtnud suuna saavutada edu ainult eestlastega.

Levadia spordidirektor Tarmo Kink lisas, et tema arvates tuleks rohkem keskenduda Aafrikale. Ja kui juba Mustast Mandrist rääkida, ei saa me üle ega ümber Paidest, kelle jaoks on Aafrika leegionäride mõttes A ja O.

«Meie tegeleme rohkem noorematega, sest strateegia on mängijaid müüa. Miks Aafrika? Euroopa samas vanuses mängijaid on väga raske Eestisse tuua. Kui oled hea mängija Euroopas ja 18-aastane, siis oled juba ära võetud,» ütles keskeestlaste spordidirektor Gert Kams (pildil). «Meie üks suund on Gambia. Teeme kohaliku klubiga koostööd. Mina olen seal kaks korda käinud. Kuidas sealt mängijaid valime, oleneb positsioonist ja hetkevajadustest.»

«Kui kohapeal olen, siis vaatan mänge ja treeninguid ning saan ise trenne läbi viia. Teen erinevad füüsilised testid ja mingid ka palliga. Sealt kujundan endale mingisuguse pildi ette ja kasutan analüütiku abi, kes jälgib nende mängijate esitusi kohtumistes,» pajatas endine paremkaitsja.

«Eks igaühel on erinev lähenemine, aga ma kasutan andmeanalüütiku abi, sest siis ei pea sõltuma nii palju agentidest. See on minu jaoks abivahend. Tavaliselt saadetakse klippe, aga me võime minust ka viie minutiga hea klipi teha. Täit ülevaadet sellest ei saa. Mängijaprofiilid peavad sobima mängumudelisse ja stiili, mida tahame siin teha,» rõhutas Kams. (JT)

 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles