Sutt: Eesti aukonsulite roll välismaal on Venemaa sõja ajal Ukraina vastu üha tähtsam

Järva Teataja
Copy
27.07.2021, Tallinn. Otse Postimehest: Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Andres Sutt. Foto Madis Veltman, Postimees
27.07.2021, Tallinn. Otse Postimehest: Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Andres Sutt. Foto Madis Veltman, Postimees Foto: Madis Veltman

Nädala alguses algas Tallinnas traditsiooniline Eesti aukonsulite konverents, mis tõi kokku 94 aukonsulit 44 riigist. Konverentsil arutatakse, kuidas tutvustada Eestit paremini, kaasata välismaal elavaid eestlasi ja aidata meie ettevõtteid välisturgudele. Samuti räägitakse praegusest julgeoleku- ja majandusolukorrast ning integratsiooni ja energeetika teemadel.

Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister välisministri ülesannetes Andres Sutt tunnustas avakõnes Eesti aukonsuleid välismaal, kes on ka koroonapandeemia tingimustes jätkanud mitmekülgselt Eesti riigi ja kultuuri tutvustamist, aidanud edendada majandussuhteid ning toetanud meie kodanikke ja ettevõtjaid välisriikides. Sutt tõstis esile aukonsulite rolli Eesti sõnumite levitamisel välismaal ning rõhutas, et hoolimata sõjast Ukrainas on Eestis turvaline, NATO ja Euroopa Liit algavad Narvast ning terve Eesti on äriks ja investeerimiseks avatud.

Täna saavad aukonsulid konverentsil ülevaate julgeoleku- ja majandusolukorrast ning arutavad, kuidas paremini tutvustada Eestit ja kaasata välismaal elavaid eestlasi. Pärast konverentsi kohtuvad aukonsulid president Alar Karisega.

5.–6. juulil jätkub konverents Ida-Virumaal Sillamäel, Narvas ja Narva-Jõesuus, kus arutatakse integratsiooni- ja energeetikaküsimusi ning külastatakse erinevaid kohalikke ettevõtteid.

Eestil on kokku ligi 200 aukonsulit 87 riigis. Aukonsulite peamine ülesanne on Eesti tutvustamine oma asukohariigis, majandus- ja kultuurisuhete ja hariduskoostöö edendamine ning konsulaarteenuste ja -abi osutamine Eesti kodanikele välismaal. Aukonsulid on asukohariigi lugupeetud ja kõrge ühiskondliku positsiooniga inimesed, kes ei saa aukonsuli töö eest tasu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles