Noored tegid rattaorienteerumise meistrivõistlustel medaliväärilisi sõite

Järva Teataja
Copy
Henri Perillus sprindirajal.
Henri Perillus sprindirajal. Foto: Paul Poopuu

Aegviidus ja selle lähistel Kõrvemaa suusakeskuse metsaradadel toimusid tänavuse aasta rattaorienteerumise Balti riikide meistrivõistlused lühi- ja tavarajal ning paralleelselt selgusid ka Eesti meistrivõistluste parimad.

Orienteerumisklubi JOKA eestvedaja Paul Poopuu andis teada, et Järvamaa noororienteerujad olid meistrivõistlustel väga edukad ja sõideti välja mitmeid auhinnakohti.

Meeste eliitklassis oli võistluste kindel valitseja Lauri Malsroos, kes võitis selge eduga Balti meistri tiitli nii lühirajal, kui ka tavarajal. Lisaks oli ta parim ka Eesti meistrivõistluste arvestuses sprindirajal. Järvamaa orienteerumisklubi JOKA sportlastest oli ainsana eliitklassis startimas eelmise aasta veteranide M40 kassi maailmameister Priit Poopuu. Mõlemal distantsil tuli tal seekord medaliheitluses tunnistada nooremate konkurentide väikest paremust ja tulemuseks jäi neljas koht lühirajal ning viies koht tavarajal. Priidu enda hinnangul tegi kuum ilm talle kõvasti liiga ja see pärssis sõidukiirust.

Eliitklassis medalivõiduta jäämise korvasid kõvasti JOKA noororienteerujad, kel õnnestus medalivõite koju tuua lausa mitmeid.

Neidude W17 klassis võttis kõik, mis võtta andis nooruke Anett Liisa Parts, kes oli parim kõigil kolmel võistlusalal. Kindlalt said alistatud ka maikuus Euroopa noorte meistrivõistluste esikümne tüdrukud Lätist. „Nii lühirajal, kui tavarajal oli sõidu vaheaegade võrdluses hetki, kui lätlannad haarasid liidripositsiooni ja tundus, et liiguvad kiiremini, ent kõigil distantsidel sõitis Anett Liisa Parts raja lõpuosad väga kindlalt ja konkurendid seal pigem eksisid,” ütles Paul Poopuu. „Anett Liisa enda hinnangul tuli temalgi sisse mõningaid väiksemaid orienteerumisvigu, ent üldiselt sujusid sõidud kindlalt ja probleemideta. Kolm kindlat võitu olid pigem üllatuseks, kuna lätlannade head sõidud omaealiste EMil tõstsid pigem neid favoriitideks.”

Sama võistlusklassis võitis Anna-Liisa Leiten Eesti meistrivõistluste arvestuses sprindis hõbe- ja lühirajal pronksmedali.

Noormeeste M17 vanuseklassis käis kõigil distantsidel esikoha heitlus omaealist EMi pronksmedali võitja Timo Kudre ja esikümne mehe Martins Mežsargsi vahel. Lühirajal ja sprindis võttis võidu Läti noormees, aga tavarajal jättis Timo Kudre võidu eestlastele. Nende kahe seljataga pidasid kõva ja edukat medaliheitlust JOKA noormehed. Raiko Alliksaar võitis Balti meistrivõistluste pronksi lühirajal ja Henri Perillus tavarajal. Eesti meistrivõistluste arvestuses tagas see mõlemale hõbemedali, kusjuures Henrile oli see esimene meistrivõistluste medalivõit. Tavaraja aegade võrdlus näitas, et veidi parema võistlusratta omamisel poleks võimatu ka kirkamate medalite eest heidelda. Sprindi Eesti meistrivõistlustel võitis samas vanuseklassis Raiko Alliksaar hõbemedali ja Maarius Kotsulim pronksi. Ka Maariusele oli see esimeseks Eesti meistrivõistluste medalivõiduks.

Tubli sõiduga jõudsid erinevatel aladel esikümnesse JOKA noormeestest veel ka Kerto Kaasiku, Maanus Udam ja Simon Salmu.

Meesjuunioride konkurentsis osales praegu rohkem laskesuusatamisele pühendunud Mehis Udam tavarajal ja tegi seda edukalt, võites hõbemedali. Alistamata jäi juunioride EMi seitsmes mees Mihkel Mahla Värska OK Peko klubist.

„Meie noorte võistlussõidud rattaorienteerumise Balti ja Eesti meistrivõistlustel olid ootamatult meeldivaks üllatuseks ja kokku võideti erinevates vanuseklassides Balti meistrivõistlustel viis ja Eesti meistrivõistlustel 12 medalit,” sõnas Poopuu.

JOKA veteranide medalisaak ei olnud just nii särav, kui noortel, ent medalivõite jagus neilegi. Ilmar Udam võitis M40 klassis tavarajal ja Priit Poopuu samas vanuseklassis sprindis hõbemedali. Raivo Pellja võitsi M50 klassis lühirajal Eesti meistrivõistlustel pronksmedali. Esikuuikusse sõitsid end ka Raul Laas meeste M60 vanuseklassis ja Rita Ojala naiste N50 vanusklassis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles