14 kasulikku äppi suveks

Järva Teataja
Copy
Foto: Huawei

Ilmateate rakendus ja navigatsiooni äpid kuuluvad suvisel perioodil telefonis kõige populaarsemate hulka. Ekspert jagab soovitusi, millised nutikad äpid veel peale nende aitavad võtta suveperioodist maksimumi - olgu tegemist meelelahutuse või tegusate asjatoimetustega.

Selleks, et lühikene suveperiood maksimaalselt ära kasutada, tasub rakendada nutikat tehnoloogiat ning muuta suveseikluste korraldamine enda jaoks kiireks ja mugavaks. Pole vahet, kas plaanid reisida, matkata ja trenni teha, valmistuda algavaks kooliperioodiks või hoopis aja maha võtta ja mediteerida - iga tegevuse puhul leiad mobiilirakenduste abil kasulikke nippe ja nõuandeid, kuidas neid asju paremini korda saata.

Nutikad reisiplaneerijad

Suviste puhkuste ajal soovitab Huawei Mobile Ecosystem äriarenduse juht Vitali Donskoi võtta reiside planeerimisel nii piletite ostmiseks kui ka majutuse broneeringute tegemiseks appi nutikad reisiplaneerimise äpid. Need koondavad kokku erinevate lendude ja majutusasutuste hinnainfo ning võimaldavad filtreerida välja sobivama lahenduse, arvestades hinda, reisi pikkust, ümberistumisi või muid näitajaid.

“Näiteks Skyscanneri või eSky äpist leiad infot lisaks lennuaegadele ja hotellidele ka autorendi kohta. Kui aga kindel lennuliin on teada, saad vaadata infot ka otse nende rakendusest. Kui valid näiteks odavlennufirma Ryanair rakendusest oma piletid, saad laadida hiljem alla ka pardakaardi ja näha teavitusi lennuajaga seotud muutuste kohta,” soovitab Donskoi. “Samamoodi saad põhjaliku ülevaate majutusinfost kogu maailmas tänu äpile Booking.com, mille kaudu on võimalik teha broneeringuid nii enne reisi kui ka reisil olles ja suhelda majutajaga, kui selleks tekib vajadus.”

Kui aga oled juba sihtkohta jõudnud, soovitab Donskoi kasutada kohaliku bussi- ja rongiinfo saamiseks Moovit rakendust, mis koondab enam kui 100 riigi transpordiinfo - nii pole vaja seista bussijaama infoleti pikas järjekorras, et graafikut teada saada. “Samuti tasub teise valuutaga sihtriigis hoida silma peal rakendusel Currency Converter Plus Free, mis võimaldab lihtsalt raha väärtust ümber arvutada ning arvestab sealjuures globaalsete valuutahindadega,” märgib ta.

Abilised suvise vormi saavutamiseks

Kuigi paljudes uutes mobiilimudelites on juba olemas terviserakendused, mis mõõdavad peamisi näitajaid, soovitab Donskoi heita pilgu veel ka sellistele äppidele, mis suvise vormi saavutamise veelgi põnevamaks ja mängulisemaks muudavad. “Näiteks Home Workout rakendus pakub igapäevaseid treeningkavasid kõikidele peamistele lihasgruppidele ja seda ilma treeningvahenditeta. Nii on võimalik iga päev end treenerite abil koostatud soovitusi jälgides kasvõi paariminutilise treeninguga vormis hoida, hoolimata sellest, kus parasjagu viibid,” kirjeldab Donskoi.

Samuti on tema sõnul saadaval valik tervisliku toitumise jälgimiseks ja menüü koostamiseks mõeldud kasulikke äppe, mis aitavad tagada vajalikud toitained ja hoida menüüd joonel ka suvisel ajal, mil tihe ürituste kava võib tavapärase toitumise mõnevõrra sassi ajada. “Näiteks Calorie Counter tasuta äpis saad panna kirja oma toidukorrad ja mõõta vajalike toitainete määra, mida sinu keha võiks tarbida. Samas saad neid andmeid eesmärgistada ja oma toitumisharjumusi ning menüüd sellele vastavalt muuta,” toob ta näite Huawei rakendustepoest App Gallery.

Et suvise vormi ja hea tuju tagamisel on üheks oluliseks teguriks ka kvaliteetne uni, tasub Donskoi sõnul proovida ka unega seotud rakendusi nagu populaarsed äpid Sleep Cycle või Head Space ja meditatsiooniäppi Calm. Need aitavad mõõta und, jagavad nippe heaks väljapuhkamiseks ning pakuvad erinevaid viise rahunemiseks ja uinumiseks meditatsiooni abil.

Meelelahutus suurtele ja väikestele

Pikkadel auto- või lennureisidel tasub äpimaailma tundva Vitali Donskoi sõnul varuda aga põnevaid rakendusi filmide vaatamiseks ja multikate näitamiseks lastele. “Mitmete rakenduste puhul on liikmelisuse korral võimalik nende sisu telefoni laadida ja vaadata seda ka siis, kui puudub internetiühendus,” soovitas Donskoi näiteks lennureiside või välismaal viibimise ajaks, et vältida roaminguga seotud lisakulusid.

Lisaks rahvusvaheliselt tuntud rakendustele tasub meeles pidada, et põnevat sisu vaatamiseks leiab ka sellistest kodumaisest rakendustest nagu Elisa Elamus, samas kui lastele pakuvad põnevaid mänge rahvusvaheliselt tunnustatud ja heaks kiidetud Azoomee äpp ja lemmikmultikaid koondav rakendus Kidoodle.TV. “Kui aga ilm on hea ja seiklusi piisavalt, tasub filmivaatamine jätta pigem vihmasteks päevadeks ja samal ajal meie lühikest suve nautida,” soovitab Donskoi.

Kindlasti tasub kõik suvised meeldejäävad hetked ka fotodele ja videotele salvestada - ka nende materjalide töötlemiseks ja efektide lisamiseks on Donskoi sõnul saadaval palju põnevaid rakendusi. “Küll aga on mõistlik veenduda, et kogu pildi- ja videomaterjal talletub paralleelselt ka pilvesüsteemi. Siis on mälestused alles ka juhul, kui telefon peaks puhkusel ära kaduma, märjaks saama või hoopis katki minema,” selgitab ta Huawei Cloud pilvesüsteemi näitel, millest saab taastada pilte ja videosid ka teiste seadmete abil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles