Paikkonda uurivad vabaõhumuuseumi inimesed tutvustavad Esna galeriis oma töö vilju

Urmas Glase
Copy
Esna ja Kareda kandis teist nädalat kestvat hoonete omanike intervjueerimist juhib Eesti Vabaõhumuuseumi maa-arhitektuuri keskuse direktor Rasmus Kask (paremal).
Esna ja Kareda kandis teist nädalat kestvat hoonete omanike intervjueerimist juhib Eesti Vabaõhumuuseumi maa-arhitektuuri keskuse direktor Rasmus Kask (paremal). Foto: Erakogu

Homme valgustavad Eesti vabaõhumuuseumi maa-arhitektuuri keskuse välitöödel olevad spetsialistid Esna galeriis aset leidval kohtumisõhtul laiemat avalikkust, kuidas on viimasel kahel nädalal läinud Järva valla Esna ja Kareda kandis hoonete inventariseerimine ja majaomanike usutlemine renoveerimise teemadel.

Vestlusring on ajendatud Eesti Vabaõhumuuseumi maa-arhitektuuri keskuse välitöödest, mis toimuvad Esna ümbruskonnas alates juuni lõpust kuni selle nädala neljapäevani.

Välitööde käigus inventeeritakse taluhooneid ning usutletakse majaomanikke renoveerimise teemadel. Eesmärk on välja selgitada enne 2000. aastat ehitatud hoonete ehitustehniline seisukord, renoveerimisetapid ja kultuuripärandi seis. Samuti soovitakse mõista, mida arvavad majaomanikud oma hoonete ajaloost, väärtustest, renoveerimisest, eri regulatsioonidest, kasutusest ja tulevikust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles