Luminor avaldas oma esimese jätkusuutlikkuse raporti

Järva Teataja
Copy
Foto: Karolis Kavolelis/Shutterstock

Luminor avaldas oma 2021. aasta jätkusuutlikkuse raporti, mis kajastab panga keskkonna-, sotsiaal- ja juhtimisalast kestlikku tegevust.

Luminori jätkusuutlikkuse juhi Kadri Vunderi sõnul on kestliku arengu toetamine prioriteet, mille kinnituseks otsustati panga tegevus viia vastavusse kolme ÜRO kestliku arengu eesmärgiga.

„Need kolm eesmärki keskenduvad jätkusuutliku majanduskasvu toetamisele, kliimameetmetele ning tugevate institutsioonide loomisele. Sellele kolme teema ümber on seatud ka Luminori kestlikkuse eesmärgid ning ülevaade, kuidas me sel teel liigume,“ ütles Vunder.

Luminori jätkusuutlikkuse juhi sõnul tehti 2021. aastal seatud eesmärke silmas pidades mitmeid edusamme: oma tegevustes oldi vastutustundlik ning süsinikuneutraalne, toetati üleminekut vähese süsinikdioksiidiheitega majandusele ning panustati kohalike kogukondade jaoks oluliste teemade arengusse.

„Oleme võtnud endale eesmärgi järgida Pariisi kliimakokkulepet ning olla 2050. aastaks süsinikuneutraalne. Rõõm on tõdeda, et Luminor avalikustas koduturul esimese pangana ka ettevõtete laenuportfelli kaudu rahastatud heitkogused,“ lisas Vunder.

Luminori jätkusuutlikkuse raport on koostatud Globaalse Aruandlusalgatuse (GRI) jätkusuutlikkuse aruandluse raamistiku alusel. Kliimaalase teabe koostamisel kasutati alusena Euroopa Komisjoni poolt väljastatud mittefinantsaruandluse direktiivi (NFRD) dokumenti „Suunised muu kui finantsteabe avaldamise kohta: kliimaga seotud teabe avaldamist käsitlev lisa“.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles