Aerutajad võtsid ette Pühajärve

Järva Teataja
Copy
Foto: Erakogu

Laupäeval peetud 65. Pühajärve regatil olid stardis ka Andres Kalle ja Marti Lepik ehk team Nuustaku Pruulikoda mehed. Tulemuseks üldarvestuse teine ja meeste kahestes süstades esikoht.

Marti Lepik ütles, et sel korral võrreldes nende eelmise stardiga võistlusel palju vähem osalejaid. „Nagu ikka, läksime püüdma oma isiklikku rekordit, mida me ka tegime, parandades seda pea kolme minutiga (52:55.58),” avaldas ta. „Üldarvestuse teine koht ja oma klassi esimene koht tuli sel korral küll läbi juhuse, sest eesolevad konkurendid, kes olid meid kindlalt paarikümne meetriga võitmas, ei läbinud rada korrapäraselt, jättes märkamata ühe poi, mille ümbert tulnuks minna.”

Lepik sõnas, et nad olid konkurentidel tihedalt kannul ja ka neil oli alguses plaan see poi vahele jätta, kuid õnneks olid neil kaldal taaskord tublid meeskonnakaaslased, kes usinasti vehkisid, et nad ikka ümber selle poi sõidaks, mitte otse finišisse. „Saime oma manöövri õigel ajal tehtud ja nii see oma klassi võit tuligi,” sõnas ta. „Peab tunnistama, et see 10 km on ikka väga raske taluda.”

„Sel aastal saime teiste tunnustuse osaliseks just stardi osas. Ilmselt sellist kiirendust polnud me veel kunagi sooritanud ja peale 300 meetrit olime kindlalt kõikidest ees,” lisas ta. „Kokkuvõttes oli üks mõnus sõit ja olles nüüd juba nii mõnelegi silma jäänud ja tuttavamaks saanud, kutsuti meid ka sügisel Pirita jõe toimuvale võistlusele, ehk siis teeme sel hooajal ka oma seitsmenda stardi.”

Sel aerutamishooajal tuleb meestel sisse nüüd pikem paus, aga 17. septembril on Emajõe maraton, 24. septembril Pirita Kiilujälg ja siis juba saatemeeskonnale korraldatav hooaja lõpuüritus 1. oktoobril Jägala jõel. (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles