Kergejõustiklane võistles Jeruusalemmas

Järva Teataja
Copy
Andreas Kase (nr 74).
Andreas Kase (nr 74). Foto: Marko Mumm / EKJL

Eelmisel nädalal lõppesid Iisrealis, Jeruusalemmas neli päeva kestnud U18 vanuseklassi Euroopa meistrivõistlused. 23-liikmelise Eesti koondise parimaks tulemuseks jäi poiste Väike-Rootsi teatejooksu viies koht.

Eesti poiste teatenelik pani võistlustele ilusa punkti uuendades Väike-Rootsi teatejooksu (100+200+300+400 m) finaalis U18 ja U20 vanuseklassi Eesti rekordit. Ajaga 1:56.74 saavutati viies koht ning sellega parandasid nad päev varem eeljooksus püstitatud rekordit ligi kahe sekundiga (1:58.68). Võistkonda kuulusid Raiko Kahr, Romet Kivi, Robert Kompus ja Türi vallast pärit Andreas Kase.

Poiste 100 m jooksus sai Andreas Kase tulemusega 10.89 25. koha ning kuigi jäi esimesena poolfinaalist välja, tähistas see aeg noormehele uut isiklikku jooksurekordit.

Andreas Kase tunnistas, et Eestit välismaal esindada oli igati tore. Siiski oli kodus kaugel võistlemisel ka omad eripärad. „Võisteldes ja sooja tehes tuli arvestada Jeruusalemma sooja kliimat,” tõi Kase välja. „Minu 100 meetri jooksu start ei olnud hea, aga piisav, et hea jooks teha. 60 meetri peal möödusin kahest võistlejast ja tulin viiendaks. Poolfinaalist jäin välja nelja tuhandikuga.”

„Teatejooksus tulime peale kahe võistkonna diskvalifitseerimist kolmandaks,” jätkas ta. „Finaalis jooksin oma 100m väga hästi, hoides ja kasvatades tiimi positsiooni. Finaalis tulime viiendaks, pärast kolme võistkonna diskvalifitseerimist.”

Andreas Kase tunnistas, et võistlus õpetas talle nii mõndagi. „Ei tasu ainult stardinimekirja aegasid vaadata, oma jooksus olin ajaliselt kindel viimane, aga tulin viiendaks. Ka tuhandikud on väga olulised. Teatejooksus ei loe see, kui kiire keegi on, kui ei joosta teatejooksu õigesti ega tehta vahetusi õiges alas.”

24.-30. juulil toimub Banská Bystricas, Slovakkias Euroopa Noorte Olümpiafestival, kus osalevad 2006. ja 2007. aastal sündinud sportlased. Eesti Kergejõustikuliidu noortespordikomisjon kinnitas 16-liikmelise Eesti koondise.

Vastavalt lähetustingimustele kuulub koondisesse 8 tüdrukut ja 8 poissi ning igal alal saab võistelda üks sportlane. Üks sportlane saab osaleda maksimaalselt kahel alal ja lisaks teatejooksus.

100 meetri jooksus peaks Olümpiafestivalil osalema ka Andreas Kase.

Sportlaste vägiteod

Kevadpealinna sportlased tegid eelmisel nädalal tegusid veelgi.

Türilt on pärit värske maailmameister Neemo Kull. Ta võitis Tamperes toimunud veteranide maailmameistrivõistlustel lisaks vasaraheites võidetud pronksmedalile, ketta- ja raskusheites võidetud hõbemedalitele ka maailmameistritiitli heidete mitmevõistluses.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles