Mesitarude mett käis mekkimas ka karuott

Hedi Aimsalu
, suvereporter
Copy
Urmas Johansonile on mee korjamine nagu meditatsioon.
Urmas Johansonile on mee korjamine nagu meditatsioon. Foto: Maarja Ilves

Tikupoiss on väga mitmekülgne peatuskoht, kus saab tankida nii ennast kui ka oma neljarattalist sõpra. Teisipäeval tõmbas ärimees ja Tikupoisi üks omanikke Urmas Johanson selga mesinikurüü, et külastajad saaksid kohapeal tee või kohvi kõrvale osta ka Tikupoisi mesitarudes elavate mesilaste meekärge.

Mee tootmine Tikupoisis käib juba teist aastat, seda Urmas Johansoni enda käe all. Johanson on Lõuna-Eesti juurtega ja juba kümme aastat on ta hobikorras maakodus mesindusega tegelenud. Idee kohvi ja tee kõrvale kärjemett pakkuda tekkis tal sellest, et hotellides saab hommikusöögi ajal müsli ja jogurti juurde võtta ka kärjemett. Ta arvas, et ka Tikupoisis võiks kärjemesi külastajatele meeldida. «Mõtlesin, et kui ma nende mesilastega nagunii tegelen, võiks ka Tikupoisi juurde mesitarud panna,» rääkis Johanson, kust selline ettevõtmine alguse sai. Ta lisas, et Tikupoisi asukoht on mesilastele väga soodne, linnas neid naljalt pidada ei õnnestuks.

Mesilased on tublid ja ühest tarust saab mitukümmend kilogrammi mett. «Headel aastatel võib ühest tarust saada isegi 70–80 kilogrammi,« täpsustas Johanson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles