Vaktsineerima pääsevad kõik

Tiit Reinberg
Copy
Möödunud aasta arvamusfestivali ajal avati tulevases muuseumis ajutine vaktsineerimispunkt, mis oli nii menukas, et seal lookles vaktsiinisoovijatest lausa saba.
Möödunud aasta arvamusfestivali ajal avati tulevases muuseumis ajutine vaktsineerimispunkt, mis oli nii menukas, et seal lookles vaktsiinisoovijatest lausa saba. Foto: Tiit Reinberg

Eesti immunoprofülaktika ekspertkomisjoni soovitusel peaksid ennast COVID-19 vaktsiini teise tõhustusdoosiga vaktsineerima eeskätt riskirühmad. Riskirühma kuuluvad kõik üle 60-aastased inimesed ning üle 12-aastased, kellel on mõne kroonilise haiguse tõttu suurem risk põdeda koroonat raskelt. Teise tõhustusdoosi võiksid inimesed teha kuue kuu möödumisel viimasest doosist või haiguse põdemisest.

«Alanud kampaaniaga soovime juhtida tähelepanu faktile, et COVID-19 ei ole meie seast kuhugi kadunud. Suvel võib jääda mulje, et pandeemia on just kui lõppenud, viirus alistatud ning muretsemiseks pole enam põhjust. Paraku see nii ei ole, sest on palju inimesi, keda viirus jätkuvalt ohustab. Oluline on, et riskirühmad ja need, kes ei ole ennast veel vaktsineerinud, seda teeksid, et kaitsta ennast raske haigestumise ning haiglasse sattumise eest,» rääkis tervisekassa esmatasandi teenuste osakonna juhataja Külli Friedemann.

Praegu on selge teadmine selle kohta, et vaktsineerimine vähendab kordades riski raskelt haigestuda ja see on kõige efektiivsem viis kaitsta ennast ning oma lähedasi, aga ka neid, kellele võib haigus laastavalt mõjuda. «Meie tervisekäitumine ja valmisolek täna kujundab otseselt koroonapandeemia olemust sügiskuudel ning ka edaspidi,» lisas Friedemann.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles