Kaitseliit ja kaitsevägi hakkavad jõuliselt maakaitseväge ehitama

Urmas Glase
Copy
Reservväelastest komplekteeritakse kodukohas tegutsevad maakaitseüksused, mida hakatakse välja õpetama aasta pärast.
Reservväelastest komplekteeritakse kodukohas tegutsevad maakaitseüksused, mida hakatakse välja õpetama aasta pärast. Foto: Urmas Glase

«Valitsuse algatusel moodustatava maakaitseväe üksuste esimesed rühmad Järvamaal on võitlejatega komplekteeritud, kuid reaalne väljaõpe algab järgmise aasta teises pooles,» kinnitas kaitseliidu Järva maleva pealik kolonelleitnant Kuido Pettai.

Pettai sõnul mehitatakse üksused kohalikest reservväelastest, kelle ajateenistusest on möödas kümmekond aastat ja kes jäävad ealiselt valdavalt 30.–40. eluaastatesse. Juhul kui Järvamaal piisavalt inimesi ei leidu, suunatakse siinsete üksuste koosseisu reservväelasi väljastpoolt maakonda. Maakaitseväelasi valitakse reservväelaste hulgast, kel on varasemast mingi sõjaväeline väljaõpe läbitud.

«Üksusi hakkavad välja õpetama nii kaitseväe kui ka kaitseliidu instruktorid. Ka moodustatavate üksuste juhtivkoosseisud rakendatakse pärast täiendõpet oma alluvate väljaõpetamisse ning neid harjutatakse tegutsema maakonna kindlates piirkondades, mis jäävad nende vastutusalaks võimaliku ohu korral,» toonitas Pettai ja tõdes, et ees on põnevad ajad, mis muudavad põhjalikult ka Järva maleva senist elukorraldust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles