Millisest kauplusest saab odavaima hinnaga poole nädala toidu?

Rauno Uusleer
, suvereporter
Copy
Foto: Järva Teataja

«Elu läheb ainult kallimaks. Enam ei saa isegi makarone osta, ilma et süda verd ei tilguks. Küll vanasti oli ikka hea elada,» on vähesed näited mõtetest, mida iga päev mõtleme. On tunda, et toidu hankimine muutub keerulisemaks, sest palgad ei jõua hindadele järele. Järva Teataja uuris, kust saab Paides kõige odavama ostukorvi ning millistes kauplustes tasuks ostlemas käia.

Ostukorvi suurus oli 17 toodet, mis pandi kokku toimetuse keskmiste ostuharjumuste põhjal. Ostukorv pandi kokku Paide kuues eri keti kaupluses. Täielikult suutis ostukorvi katta üksnes Paide Maksimarket (34,85 eurot). Kõik tooted peale ühe olid olemas Selveris (36,04 eurot), kaks toodet jäi puudu Rimis (34,01) ning ilma kolme tooteta ostukorvi saime Grossi (27,16) ja Maxima (23,84) kauplustest. Kõige rohkem jäi kaupa saamata Meie kaupluses.

Kõige suurem toote hinna erinevus puudutas Jacobs Krönung kohvi. Ühe kilose paki eest tuleb kõige krõbedamat hinda tasuda Rimis, kus toode maksab 8,35 eurot. Kõige odavamalt saab sama toote Maxima kauplusest, kus kampaaniahinnaks on märgitud 4,19. Suure Perenaise saia saab Selveri kauplusest 1,09 euro eest ning Grossi poest 0,55 sendi eest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles