Esna ja Kareda majade uurimine aitab riigil saavutada strateegilist sihti

Urmas Glase
Copy
Järvamaa hooneid uurinud inventeerijad Katrin Paas (vasakult), Hardi Rosumovski, Maiden Paljak ja Eesti vabaõhumuuseumi maaarhitektuuri keskuse direktor ja välitööde korraldaja Rasmus Kask seadsid oma staabi kolmeks nädalaks püsti Esnasse.
Järvamaa hooneid uurinud inventeerijad Katrin Paas (vasakult), Hardi Rosumovski, Maiden Paljak ja Eesti vabaõhumuuseumi maaarhitektuuri keskuse direktor ja välitööde korraldaja Rasmus Kask seadsid oma staabi kolmeks nädalaks püsti Esnasse. Foto: Urmas Glase

Ühel juulikuu päeval leidsin Esnas oma koduõuelt nagu mitmed teisedki selle kandi inimesed Eesti vabaõhumuuseumi inventeerijad Katrin Paasi ja Hardi Rosumovski.

«Vanu puitaknaid tasub traditsiooniliselt kittida. Kui hakkate aga pööningul vana soojustust asendama, tehke seda sarikavahede kaupa,» kuulsin Katrin Paasilt neid ja mitmeid teisi soovitusi 1950-ndate keskel ehitatud kortermaja kõpitsemiseks.

Juunis-juulis tegid Eesti vabaõhumuuseumi töötajad Esna ja Kareda piirkonnas ning mujalgi Järvamaal pea kolm nädalat majaomanikke küsitledes välitöid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles