Järvamaa haigla ujub vastuvoolu

Tiit Reinberg
Copy

Järvamaa haigla erakorralise meditsiini osakonna ehituse nurgakivi panekul kinnitasid haigla omanikud ja juhid nagu ühest suust, et kuigi käivad jutud haiglavõrgu kokkutõmbamisest, siis nemad ei taha sellest midagi kuulda ja vastupidi, siinne haigla peab arenema, mitte ennast koomale tõmbama.

Pidulikul üritusel sõna võtnud Paide linnapea Eimar Veldre selgitas, et haigla on maakonna tervise süda, Kesk-Eesti haiglana on ta vajalik kogu riigile. «Juba kostavad jälle jutud, et meie ja mitme teise maakonna haiglat tuleks koomale tõmmata, kujundada nii-öelda kogukonnahaiglaks. Tegelikult on kärpimise eesmärgil kogukonna mõistet kohatu kasutada,» kritiseeris Veldre. «Muidugi on vaja senisest rohkem siduda perearstindust ja haiglat, ent ka hoolekannet ja terviseteenuseid. Selleks on vaja aga rohkem koostööd ja vähem Exceli tabeleis elamist.»

Kuigi kõikide ehituste puhul kardetakse praegu, kas rekordilise infaltsiooni tõttu suudetakse algse rahastusplaaniga hoone valmis saada, siis Veldre kinnitas, et EMO hoone ehitus ei tohi seisma jääda ja kui vaja, tuleb lisaraha leida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles