Esimesed kombainid sõitsid põllule

Eva Klaas
, reporter
Copy
Eesti ühe suurima põllumajandusettevõtte Estonia OÜ põldudel käib viljakoristus juba mitu päeva. Neljapäeval lõigati taliotra Oisus, ühe kombaini roolis oli Mario Piirits.
Eesti ühe suurima põllumajandusettevõtte Estonia OÜ põldudel käib viljakoristus juba mitu päeva. Neljapäeval lõigati taliotra Oisus, ühe kombaini roolis oli Mario Piirits. Foto: Dmitri Kotjuh

Eesti üks suuremaid põllumajandustootjaid OÜ Estonia alustas sel nädalal taliodra lõikusega, Sargvere põllumajandusühistu ning Väätsa Agro aga ootavad sellega veel.

Osaühingu Estonia kombainid alustasid talivilja koristusega kolmapäeval ning õhtuks olid esimesed 300 tonni taliotra käes. Teraviljalõikus jätkus ka järgnevatel päevadel ja neljapäeval sai Oisus talioder koristatud ka põllult, kus augusti alguses peetakse aganikufestivali.

Põhitegevusena looma- ja teraviljakasvatusega tegeleva osaühingu Estonia agronoom Toomas Printsmann sõnas, et talioder on kõige kiiremini valmiv kultuur, seetõttu koristataksegi see esimesena. «Odraga on ka üsna kiire, oluline on küps vili ruttu ära koristada,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles