Roomet Sõrmus: Avatud talude päev on kummardus maaelule

Urmas Glase
Copy
Avatud talude päev.
Avatud talude päev. Foto: Urmas Glase

Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja esimees Roomet Sõrmus ütles, et Avatud talude päev on rohkem kui pilguheit ellu, kuidas toimetab ja toob toidu meie lauale üks talu või põllumajandusettevõte.

 „See on talude ja toidutootjate märkamise ja tunnustamise päev. Päev, kus me tõstame fookusesse meie toidulaua katjad, kes igapäevaselt teevad vastutustundlikult ja täie pühendumisega oma tööd,“ sõnas Sõrmus Avatud eile talude päeva avaüritusel Pajumäe talus.

Roomet Sõrmus märkis, et eriti tore on iga aasta aina rohkem näha lastega peresid, kes võtavad suvel selle aja, et tulla uudistama, kuidas tegelikult valmib või, juust, piim ja millest tehakse leiba ja saia või vaadatakse seda kuidas elatakse maal ja kasvatatakse loomi. „Võib-olla saab just siit alguse mõne lapse või noore armastus ja huvi maaelu vastu ja nad seavad aastakümnete pärast oma sammud maale, et võtta vastu oma elu väljakutsed või valivad elukutse, mis on seotud põllumajanduse ja toidutootmisega,“ avaldas Sõrmus lootust. „Tahangi siinkohal tänada Maaeluministeeriumi ja Põllumajandusuuringute Keskust, kes on avatud talude päeva korraldamist usinasti eest vedanud ja aidanud tuua maaelu rohkem lähedale ja arusaadavaks neile inimestele, kelle elu ja töö igapäevaselt loomade ja taimede kasvatamisega kokku ei puutu.“

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles