Türi põhikooli direktor: minu iga samm ja otsus oli tehtud laste heaolu taastamiseks (1)

Janika Gedvil
, Türi põhikooli direktor
Copy
Janika Gedvil.
Janika Gedvil. Foto: Erakogu

Möödunud õppeaasta jooksul pole te, Sten Perillus, minu teada koolimajas käinud. Seetõttu paneb mind imestama teie hinnang minu tööle ilma, et te oleks kõikide osapooltega suhelnud. Aga pole midagi, ma kirjutan teile seda, millest oleks muidu silmast silma kohtudes rääkinud.

Esmalt, ma leian, et koolijuhi valimisprotsessile poliitilist maiku anda on kunstlik intriigi loomine, populistlik ja kindlasti ei vasta see tõele. Minu teada olid komisjonis kõik huvigrupid esindatud, nii nagu vallas kehtiv kord nõuab. Minu teada pole ka praegune Türi vallavõim allasutuste juhtide valimise korda muutnud, seega sama mustrit on kasutatud nii Kevade kooli kui ka Türi lasteaia juhtide valikul. Kas lasteaiajuhi valikul peeti debatti hoolekogu või õpetajatega, nagu teie vajalikuks peate? Teie nägemust järgides saaksin kandideerida tööle ainult Otepääl, Paldiskis ja Maardus, sest vaid nende omavalitsustega pole mul eelneva karjääri jooksul kokkupuudet olnud. Jah, minu vastutusala abilinnapeana Viljandis oli sotsiaalküsimustest hariduseni. Mõlemad valdkonnad olid paljudele omavalitsustele eeskujuks, meilt käidi õppimas ja häid kogemusi omandamas.

Juhtimisest Türi põhikoolis. Teie ei tea, paljud ei tea, et sügisel alustasid mitmedki lastevanemad oma telefonikõnet minuga järgmiste sõnadega: «Ma loodan, et nüüd saab see teema lahenduse.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles