Tallinna loomaaias tuleb järgmisel nädalal liigikaitsekonverents

Urmas Glase
Copy
Tallinna loomaaed.
Tallinna loomaaed. Foto: Eero Vabamägi / Postimees Grupp / Scanpix

Avatud on registreerumine liigikaitsekonverentsile „Liigid, nende seisund tänases Eestis - kuidas edasi?”. Konverentsil Tallinna Loomaaias 24. ja 25. augustil tutvustatakse Eesti liikide seisundit ja liigikaitselisi teadusuuringuid, sealhulgas avalikustatakse Eesti liikide aastatepikkuse ohustatuse hindamise tulemused.

„Kõige suurem oht, mis inimest pikas perspektiivis ohustab, on planeedi elurikkuse kadu – seda loetakse olulisemaks ohuks kui näiteks kliima või aineringe muutusi,” rõhutas Keskkonnaameti peadirektor Rainer Vakra. „Selle pärast on oluline jälgida, kuidas ohustatud liikidel läheb ja kuidas meie oma käitumisega neile mõju avaldame. Konverentsil kuuleme nii fakte liikide olukorrast kui ka ideid – näiteks liikide aktsiaturust. Eesmärk on leida meetmeid, kuidas liikide väljasuremist lokaalselt vähemalt pidurdada,” ütles Vakra.

Kahte konverentsipäeva mahub lisaks aruteludele ja posterettekannetele veel üle kahekümne sisuka ettekande. Konverentsi päevakava on leitav Keskkonnaameti kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles