Muutub Venemaa kodanike viisade ja tähtajaliste elamislubade taotlemise kord

Urmas Glase
Copy
Välisminister Urmas Reinsalu Postimehe otsesaates «Sõjastuudio».
Välisminister Urmas Reinsalu Postimehe otsesaates «Sõjastuudio». Foto: Kermo Benrot

Valitsus kiitis heaks sanktsiooni, millega piiratakse Venemaa kodanike võimalust taotleda tähtajalist elamisluba või viisat Eestis õppimise eesmärgil. Lisaks täpsustatakse määrusega kehtestatud sanktsiooni selliselt, et Venemaa ja Valgevene kodanike lühiajalist töötamist saab Eestis registreerida vaid siis, kui neil on olemas Eesti antud kehtiv viisa.

Välisminister Urmas Reinsalu rõhutas, et Venemaa põhjendamatu sõda Ukraina vastu, millega Venemaa rikub jämedalt Ukraina territoriaalset terviklikkust, suveräänsust ja sõltumatust, mõjutab negatiivselt ka Eesti ja Euroopa Liidu julgeolekut. „Venemaa-vastaste sanktsioonidega jätkamine on hädavajalik Venemaa lakkamatuks survestamiseks. Kui sanktsioonid aitavad lõpetada Venemaa agressiooni, siis on sel positiivne mõju ka meie julgeolekule.“

Sanktsiooni muudatusega täpsustatakse, et teise liikmesriigi antud seadusliku viibimisalusega Venemaa ja Valgevene kodanike lühiajalist töötamist enam ei registreerita ja seetõttu ei ole neil võimalik taotleda ka pikaajalist viisat lühiajalise töötamise eesmärgil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles