Sünnipäeva tähistamine kujuneb mõnusaks treeninguks

Hedi Aimsalu
, suvereporter
Copy

Koigi võimla juurest paistavad mitmed kollased ja oranžid helkurvestid. Sealhulgas ka rattad ja rattakiivrid, et minna vastu kahepäevasele rattaretkele Hundi Ratas. See ettevõtmine on pühendatud Järva valla viiendale sünnipäevale.

Kahe päeva jooksul vändatakse rattal pea sada kilomeetrit ning külastatakse Järva valla huvitavaid ja põnevaid kohti, mis muidu kahe silma vahele võivad jääda. «Ettevõtmise mõte on valda sügavuti tundma õppida. Me ei tee nii, et alustame Koigist ja sõidame otse Koeru, sest siis me oleks tunni ajaga kohal, vaid me käime sinka-vonka läbi valla väikeste külade ja teede,» räägib Järva valla avalike suhete peaspetsialist ja rattaretke üks korraldajatest Arnika Tegelmann.

Hundi Ratta matkalt ei puudu ka üks korralik õige hunt nimega Hundu. «Sõitsime seda matkateed läbi, märkisime raja maha, hunt siin ikka iga posti juures sirtsutas,» naljatab Tegelmann. «Aga kus sinu ratas on? Paneme sulle ka vesti selga,» proovib Järva valla maskott Hundu ka Järva Teataja reporterit ratta selga meelitada. Tegelmann kiidab ka ilusat päikesepaistelist ilma. «Ilm on tellitud,» lisab maskott Hundu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles