Järvalased võistlesid Ameerika Ühendriikides

Järva Teataja
Copy
Fotol: Eesti orienteerumiskoondis Maailma Mängudel.
Fotol: Eesti orienteerumiskoondis Maailma Mängudel. Foto: Eesti Orienteerumisliit

Järvalased võistlesid mitteolümpiaalade olümpiamängudel Ameerika Ühendriikides.

Alabama osariigis, Birminghami linnas toimusid XI Maailma Mängud (World Games). Tegemist on Rahvusvahelise Olümpiakomitee poolt tunnustatud, kuid olümpiale veel mitte pääsenud spordialade tippvõistlusega, mida korraldatakse iga nelja aasta tagant nagu olümpiamängegi. Tihtipeale on neid 1981. aastast korraldatavaid võistlusi seepärast nimetatud ka mitteolümpiaalade olümpiamängudeks.

Türi Spordiklubide Liidu juhatuse esimees Paul Poopuu ütles, et tänavuste mängude kavas oli 35 spordiala. „Seal osales kokku 3600 sportlast ligi 100 erinevast riigist,” täpsustas ta. „Igal spordialal on oma osavõtukvoot ja võistlustele kvalifitseerumise reeglid on üsna sarnased olümpiamängudele pääsemise reeglitega. Eestist pääses seekord Maailma Mängudele kaheksa sportlast neljal spordialal. Järvakaid oli Maailma Mängudele osalemas koguni kolm.”

Plokkvibu laskmises pääses mehi võistlema 25, sealjuures ainsa eestlasena Robin Jäätma. Kvalifikatsioonis lasi ta välja kaheksanda koha, mida paraku järgnevates duellides parandada ei õnnestunud ja lõpptulemuseks jäi üheksanda koha jagamine.

Sumos oli ainsa eestlasena osalemas Eva-Maria Raudsepp. Kergekaalus lõppes võistlus küll kohe kaotusega avaringis, ent vabakaalus saavutas ta kaks võitu, millega jõudis 16 parema sekka.

Orienteerumises pääses Eesti Maailma Mängudele neljaliikmelise koondisega. Osalema kvalifitseerus eelmise aasta MMi tulemuste alusel kümme riiki, lisaks üks riik igast maailmajaost ja korraldav maa.

Kokku pääses orienteerumises võistlema 40 meest ja 40 naist ning võisteldi lühirajal, sprindis ja sprinditeates segavõistkondadele.

Koondisse kuulus ka Järvamaa orienteerumisklubi JOKA sportlane Sigrid Ruul, kes saavutas lühirajal 15. koha, mis oli orienteerumises seekord ka eestlaste parimaks individuaalseks tulemuseks. Teatejooksus, kus lisaks Sigrid Ruulile jooksid Hannula-Katrin Pandis, Sergei Rjabõškin ja Timo Sild, saavutas Eesti 13. koha.

Lisaks nimetatutele võistles Maailma Mängudel veel ka Eesti tantsupaar Silvia Susanne Barjabin ja Ilia Rotar, kes saavutasid standard tantsudes 19. koha.

XII Maailma Mängud toimuvad Hiinas, Chengdus. (JT)

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles