Järva valla meediameeskond sai täiendust

Järva Teataja
Copy
Foto: Järva vald

1. augustist töötab Järva valla meediaspetsialistina Maris Praats. Et Maris elab Väike-Maarja vallas ja tööle sõita võtab veidi alla poole tunni, juhtus esimesel tööpäeval nii, et ta jõudis Järva-Jaani teeninduskeskuse juurde pool tundi enne tööpäeva algust. „Et mitte hiljaks jääda, olen pigem varem kohal," ütles Maris.

Maris lõpetas juunis Sisekaitseakadeemia tolli- ja maksunduse eriala. „Mulle meeldis majandus ja huvi pakkus ka sisejulgeolek – tundus huvitav ja samas vajalik eriala. Majanduslik mõtlemine ja organiseeritus tuleb alati kasuks, " põhjendas Maris erialavalikut.

Peamised teadmised tulid aga tema sõnul ülikooliajal tehtud praktikatega. „Olin Sisekaitseakadeemia üliõpilasesinduse aseesimees turunduse ja kommunikatsiooni valdkonnas. Olin ka praktikal kommunikatsiooniagentuuris ja sõnumiagantuuris," ütles ta.

Maris oli ühe suve noor sisulooja Eesti Ekspressis. „Noorte sisuloojate peamine ülesanne oli TikTokis sisuloome, tegime ka muid projekte. Näiteks ilmus lugu noortest, kes käivad mahajäetud majades – miks nad seal käivad. Noorte Ekspressi tegime ka," meenutas Maris tehtud töid. „Noorteportaalis Teeviit olin neli aastat sisuloome ja koostöösuhete tiimi koordinaator. Meie üks koostööprojekt oli Noorte Ekspress. Sinna oleme saanud noortega palju panustada ja ideid genereerida."

Kogemusi sai ta ka noortevolikogu juhtides, kui oli vaja ajakirjandusega suhelda. Marise sõnul annab kõik teemad huvitavaks kirjutada. „Aga kõige rohkem lähevad peale ikkagi noorte teemad," tunnistas Maris, kes on käima tõmmanud Väike-Maarja (oli algataja ja esimees) ja aitas ka mujal Lääne-Virumaal noortevolikogusid algatada. Vabatahtlikuna aitas ta Eesti Noorteühenduste liidus noortetööd koordineerida. „Noorte eluga olen üpriski kursis."

Valla leht peaks Marise sõnul olema atraktiivne, ajakohane, pakkuma teemasid, mis on hetkel kogukondades aktuaalsed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles