Ahistamisest, politseist ning Türi koolijuhtimisest ausalt ja otse (4)

Tõnis Ohu
, Türi põhikooli endine õpetaja
Copy
Tõnis Ohu.
Tõnis Ohu. Foto: Erakogu

Üle poole aasta on Türil mulksunud katel, milles podiseva supi on ühiselt kokku keetnud Türi põhikooli direktor, vallavalitsus ja politsei oma tegevusega.

21. juuli Järva Teatajas avaldas Türi vallavolikogu liige Sten Perillus arvamust, et sellisele koolijuhtimisele ei tohi kohta olla. Paar päeva hiljem kirjutas Türi põhikooli direktor Janika Gedvil, kuidas iga tema samm oli tehtud laste heaolu taastamiseks. Olen Türi põhikooli endine õpetaja, väidetav ahistaja, politsei uurimisalune, samal ajal ka pereisa ja täiesti tavaline inimene.

Esimest korda kuulsin ahistamisest 2021. aasta oktoobri keskpaigas, kui 8. klassi juhataja tuli vahetunnis minu klassi ja kukkus kurjustama, et mina ahistan tema klassi tüdrukuid. Õpilastele ei meeldinud, et ma heidan neile ette koolis nabapluuside kandmist. Türi põhikooli kodukord aga sätestab, et õpilaste riietus koolis peab olema korrektne ja mittepaljastav. Ütlesin kolleegile, et mina paljaste nabadega õpilasi tunnis näha ei taha. Seepeale soovitas kolleeg mul mujale vaadata ning käskis tüdrukute ahistamine kohe lõpetada või muidu…

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles