Maailmarändur maalib Konna maja seinale ajalugu

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Oskars Ouk maalis Konna maja seinale ajaloolise pildi ning lisas sellele laheda legendi.
Oskars Ouk maalis Konna maja seinale ajaloolise pildi ning lisas sellele laheda legendi. Foto: Türi Konnamaja/Facebook

Eelmisel nädalal leidis Aili Avi Konna maja ukse kõrvalt istumas tuntud Läti juurtega maailmaränduri Oskars Ouki, kes soovis mõneks päevaks ulualust ja pakkus vastutasuks oma kunstnikuoskusi. Vastastikuse abi korras sündis kogukonnamajja ajalooline seinamaal ning Türi põhikooli ettevõtlike laste ring sai kaasa teha põneva kunstipäeva.

Avi märkis, et lasi Oskarsil maalida kogukonnamaja koridori seinale motiivi ajaloolise foto järgi. «Leidsime selle foto vanade piltide kogust Ajapaik, kus see oli küll Särevere piltide seas, kuid täiesti äratuntavalt on fotol siiski Konna maja. Särevere võis tehtud pildi asupaigaks olla märgitud seetõttu, et alates 1917. aastast oli hoone Särevere mõisa moonakate maja ehk siis kunagine kõrts ja tall ehitati ümber töölisrahva korteriteks,» selgitas ta.

Fotol on lisaks hoonele näha hobuse lasipuu ja puuderohke majaümbrus. «Oskars maalis pildile muidugi palju muudki. Tema mõtles sellele juurde lausa legendi ning pani konteksti ka naise, kes ootab oma meest kõrtsist koju. Maalil on ka teeviit, mis näitab kätte Konna maja ning Türi ja Pärnu suuna, et ikka teaks, kuhupoole suunduda,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles