Meico Vettik sai Belgias kaheksanda koha

Järva Teataja
Copy
Meico Vettik
Meico Vettik Foto: MX Mania

EMX 250 klassi Euroopa meistrivõistluste seitsmes etapp toimus Belgias Lommeli krossirajal. Startidega hädas olnud Meico Vettik näitas sõitudes head kiirust ja teenis etapi kokkuvõttes kaheksanda koha.

Msport.ee kirjutab, et EMX 250 klassi avasõidus ebaõnnestus Paidest pärit Meico start täielikult. Ta sõitis stardisirgel kaasvõistlejaga kokku ja lendas korras tsikli pealt ka maha. Vettik suutis siiski ratta püsti hoida ja sai kiirelt jätkata, seda küll viimaselt positsioonilt. Sõidus näitas meie mees aga sarja kõige raskemal rajal head füüsilist vormi ja ta suutis 40. kohalt lõpuks koguni 13. kohale tõusta. Esikoha eest pidasid vägeva võitluse itaallane Andrea Bonacorsi ja belglane Lucas Coenen. Sõidu esimeses poolel kuulus liidritte sekka ka sarja liider Rick Elzinga, kuid temal läks sõidu keskel juba raskeks, misjärel ta kahest liidrist maha jäi. Coenen ja Bonacorsi sõitsid ratas-rattas kogu võistlussõidu ja finishis võttis vaid poole sekundilse edumaaga esikoha Coenen. Teiseks jäi Bonacorsi ja kolmandas oli Elzinga.

Kahjuks ei alanud Vettikul ka teine võistlussõit kõige paremini. Üle stardipuu tulek tal ebaõnnestus ja sirge peal jäi ta jälle viimaste sekka. Esimestes kurvides õnnestus tal aga palju kohti parandada ja avaringilt tulles oli Vettik juba 18. kohal. Raskel liivarajal näitas Vettik väga head vormi ning ta suutis ka suuremaid sõiduvigu vältida. Pidevalt parandas Meico positsiooni ja viimasele ringile läks ta juba kaheksandana. Eespool enam kedagi püüda ei olnud ja Meico jõudiski finishisse kaheksandana. Vägevalt klassi näitas eilse avasõidu võitnud Coenen, kes teise sõidu koguni 37 sekundilise edumaaga hispaanlase Guillem Farresi ees võitis. Kolmandana lõpetas sõidu Elzinga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles