Nädala lõpus on skautide korraldatava ERNA Matka stardis üle 180 osaleja

Järva Teataja
Copy
Erna matk.
Erna matk. Foto: Erkki Pung

Saabuval nädalavahetusel, 5.-7. augustil, toimub juba 23. korda Eesti Skautide Ühingu korraldatud ERNA Matk – tegemist on Eesti ühe raskeima matkaga, mis toimub kolmes raskusastmes, andes võimaluse vastavalt 16, 24 või 36 tunni jooksul panna ennast ja oma meeskonda proovile kuni mitmekümnekilomeetrisel matkarajal ja põnevates tegevuspunktides. Tegu on suurima skautide poolt korraldatud üritusega, mis suunatud avalikkusele.

Matka pikemad rajad saavad alguse sel korral Aegviidu külastuskeskuse kõrvalt ja lõppevad traditsiooniliselt Kautlas. Matka lühem rada algab ja lõppeb Noku lõkkekohas. Matka põnevamaks muutmiseks on rajal koostöös Eesti Kaitseväega ka tinglik vastane ehk vastutegevus.

„Kõige põnevamateks tegevuspunktideks on sel aastal näiteks esmaabi ja pääste situatsioonülesannete lahendamine, matka jaoks spetsiaalselt rajatud kõrgseiklusraja läbimine, paintball-lahing ning põgenemistuba, seda kõike ikka ERNA-võtmes ehk väikeste krutskitega,“ sõnas skautide ERNA Matka peakorraldaja Katri Kaibiainen. Matka autasustamise ajaks ootame matkalisi tervitama ka ERNA Matkal pikaajaliselt rajameistri ja peakorraldaja ametit pidanud nüüdset siseministrit Lauri Läänemetsa.

ERNA Matka korraldajaks on Eesti Skautide Ühing, mis on enam kui tuhande liikmega noorteorganisatsioon ja seekordse ERNA matka korraldamisse on kaasatud poolsada vabatahtlikku skaudijuhti, vanemskauti ja skaudisõpra. Matka nimele ainest andnud Erna grupp oli Talvesõjast osavõtnutest moodustatud luureüksus, mis tegi 1941. aasta suvel dessandi punaväe tagalasse Salmistus. Hiljem liitus Erna luuregrupp muu lahingutegevusega Eestis. 

ERNA Matk 2022 korraldamist toetavad:  Haridus- ja Teadusministeerium, MATKaSPORT, Stokker, Tactical Foodpack, Amserv, 1. jalaväebrigaad, Actiongames, Aegviidu Päästeselts MTÜ, Teaduskeskus AHHAA, Sviiter OÜ, Quality Print, Advokaadibüroo TRINITI, Sportland Kõrvemaa – Matka ja Suusakeskus.

ERNA Matka lõpetamine toimub 7. augustil Kautla Memoriaali juures orienteeruvalt kell 10.30.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles