Teeneka raamatukoguhoidja auks istutati õunapuu

Hedi Aimsalu
, suvereporter
Copy

Järvamaa keskraamatukogu ees seisavad inimesed lillesülemitega. Muruplatsile on asetatud noor õunapuu, sordiks «Paide taliõun». Ilm on kergelt tuuline ja istutamist ootav õunapuu prantsatab kummuli, murdes ära ühe oksa. Öeldakse, et killud toovad õnne, ilmselt sel puhul toob õnne murdunud oksaraag. Puu kõrvale on asetatud tool, kuhu raamatukogu direktor Jane Kiristaja suunab istuma Eha-Hilju Palmi, et pidulikult proua Palmi 40. tööjuubelit tähistada.

Palmi on õnnitlema tulnud mitukümmend inimest, et osa saada tunnustatud raamatukoguhoidjale pühendatud õunapuu istutamisest. «Tänane päev on mulle äärmiselt suur üllatus,» räägib proua Palm, kes selliseks suurejooneliseks õnnitluseks valmis ei osanud olla.

«Tänapäeval tundub 40 aastat väga pikk aeg. Noored vahetavad töökohti umbes iga kuue aasta tagant, et ennast arendada ja edasi liikuda, aga minule tundub, et Eha puhul on raamatukoguhoidja töö olnud just selline, kus saab kogu aeg areneda ja väljakutsetega silmitsi seista. Eha on meile raamatukogu ideaal,» räägib Jane Kiristaja oma kõnes Eha-Hilju Palmile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles