NATO Küberkaitsekoostöö keskust asus juhtima dr Mart Noorma

Järva Teataja
Copy
Mart Noorma
Mart Noorma Foto: Tairo Lutter

Pidulikul tseremoonial andis eelmine direktor, brigaadikindral Jaak Tarien üle keskuse lipu uuele direktorile dr Mart Noormale.

Kaitseministeeriumi kaitseplaneerimise asekantsler Tiina Uudeberg rõhutas, et NATO Küberkaitsekoostöö keskust ootavad ees põnevad ajad.

„Praegune olukord maailmas peegeldab veelgi enam seda, et koostöö kübervaldkonnas on hädavajalik. Ukraina sõda on näidanud, et küberrünnakuteks tuleb pidevalt valmis olla ja seda saab teha just infot ning parimaid praktikaid vahetades, „märkis Uudeberg.

„Tänu brigaadikindral Jaak Tarieni professionaalsele juhtimisele on keskus kahtlemata saavutanud talle seatud eesmärgid,“ lisas Uudeberg.

Keskuse traditsiooni kohaselt istutasid brigaadikindral Jaak Tarien ja dr Mart Noorma uue direktori ametisse asumise puhul ühiselt tammepuu.

Tallinnas asuv NATO küberkaitsekoostöö keskus on suurim NATO poolt akrediteeritud rahvusvaheline mõttekoda ja väljaõppeasutus. 2008. aastal loodud keskus on kasvanud oluliseks küberkaitse valdkonna teadmiste allikaks nii NATO-le kui ka liikmesriikidele. Keskuses töötab ligi 80 inimest, sh tsiviliste kui ka sõjaväelasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles