Vald on võlglastega endiselt hädas

Järva Teataja
Copy
Foto: Margus Ansu

„Juulikuu neljal viimasel päeval saatsin välja ligikaudu 320 e-kirja meie võlglastele," ütles Järva vallavalitsuse finantsjuht Aime Roosioja ohates ja lisas, et võlglaste arv on mai ja juunikuuga oluliselt kasvanud. 

Kuigi üldsumma jääb 50 tuhande euro piiridesse, lisandus väga palju uusi nimesid. „Saatsin seekord kirjad kõigile võlglastele olenemata summast ja mõned ka kohe tasusid, aga väga paljud palusid ka uut arvet, sest ei teadnud, mille eest nad võlgu on või polnud väidetavalt arvet saanudki. No nüüd peaks küll kõigil arved olemas olema ja vallavalitsus ootab ainult tasumist."

Võlglased imestasid Roosioja sõnul ka seda, et miks saadetakse arve näiteks 2019. aasta teenuse eest – võlga maha kanda oleks ju tunduvalt lihtsam ja tavaliselt nii tehaksegi. „Maha kanname võlad ikka alles siis, kui asi on lootusetu," ütles Roosioja.

Esimesed kaheksa võlglast on antud ka maksekäsu kiirmenetlusse. Nendest üks inimene tasus võla, kuid seitse võlglast lähevad siiski kohtutäituritele menetluseks. „Kahju, sest sellega kaasnevad inimestele lisakulud – 65 eurot riigilõivu + 20 eurot menetluskulusid ning kohtutäiturite tasud ei ole ka just väikesed. Paraku muud moodi teenuste eest raha kätte saada pole andnud tulemusi," teadis Roosioja öelda.

Seega loodab vallavalitsus, et võlglaste arv ja ka võlasummad vähenevad ning sellist e-kirjade hulka enam väljastama ei pea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles