Tervise- ja tööminister: peame kaaluma töötuskindlustusmakse määra tõstmist

Järva Teataja
Copy
Tervise- ja tööminister Peep Peterson lahkus ametiühingute keskliidu juhi kohalt, kui astus ministriametisse.
Tervise- ja tööminister Peep Peterson lahkus ametiühingute keskliidu juhi kohalt, kui astus ministriametisse. Foto: Madis Veltman/Postimees

Eesti Töötukassa nõukogu koosolekul valiti nõukogu uueks esimeheks tervise- ja tööminister Peep Peterson. Nõukogu esimees valitakse rotatsiooni korras üheks aastaks.

Tervise- ja tööministri Peep Petersoni sõnul on tal nõukogu esimehena esimese teemana arutlusel töötuskindlustusmakse määra ettepanek valitsusele. „Õnneks ei ole majanduses hetkel seis kõige halvem, kuid targem on hetkl reserve koguda, selle asemel, et tõsta maksemäära järsult siis, kui kriis on käes,“ märkis Peterson.

Petersoni sõnul on majandusnäitajad ja tööturu olukord olnud viimastel aastatel väga kiires muutuses. „Riigi majanduspoliitika peab olema vastutsükliline. Heal ajal tuleb rohkem koguda, et keerulistel aegadel oleks võimalik töötajaid ja tööandjaid aidata. Koroonakriis näitas selgelt kätte, kui oluline on omada reserve. Peab olema kindlus, et riik saab inimesi keerulisematel aegadel aidata. Töötukassa kulud on otseselt seotud Eesti töötajate palkadega, mistõttu peab reserv kasvama palgakasvuga samas tempos, et seniseid puhvreid säilitada. Kindlasti tuleb üle vaadata ka töötukassa teenused ja kulud ning leppida rahandusministeeriumiga kokku mudel, mille vastu oma varusid testime,“ selgitas Peterson.

Peep Peterson asus Eesti Töötukassa nõukogu juhtima 2. augustist.

Eesti Töötukassa kõrgeim juhtimisorgan on kuueliikmeline nõukogu. Vastavalt töötuskindlustuse seadusele nimetab kaks nõukogu liiget Vabariigi Valitsus, Eesti Ametiühingute Keskliit ja Teenistujate Ametiliitude Organisatsioon nimetavad kumbki ühe nõukogu liikme ning Eesti Tööandjate Keskliit nimetab kaks nõukogu liiget.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles