Mitmel pool Järvamaal avavad end täna kodukohvikud

Järva Teataja
Copy
Ühepäevapuhvet.
Ühepäevapuhvet. Foto: Jüri Looring

Lisaks iga aastasele killavoorile, teeb ürituse eriliseks ka see, et esmakordselt toimub sama aegselt Järva-Jaani kodukohvikute päev.

Kohvikutepäeva eestvedaja Ülle Vaas on põnevusega ootamas seda laupäeva ning tunnistab, et tööd on tehtud ürituse nimel ohtralt. "See kodukohvikute teema on üle Eesti nii populaarne, kuid meil ta kuidagi ei ole toiminud. Sellel aastal otsustasimegi, et olenemata sellest, et igal pool neid kodukohvikuid tehakse, teeme meie ka. Kuna Järva-Jaani on oodata laupäevaks väga palju külalisi siis tunduski tark mõte need kaks asja ühendada.

"Tegelikult panin ma juba kevadel teate ülesse, et selline plaan on. Kohe alguses tuli kaks kohvikut. Nüüd teise ringiga tuli veel viis juurde, ehk kokku on meil seitse kodukohvikut tulemas," lisab ta.

Eriliselt hea meel on Vaasil aga selle üle, et kõik kohvikud on eriilmelised. Samuti selgitab ta, et kohvikute nimed ja teemad on oma vahel seotud just selleks, et külastajatel oleks huvitavam ja põnevam.

Samuti avab laupäeval kl 12st kodukohviku Müüsleris asuv Rehela talu.

Samal ajal Oisu aganikufestivaliga peetakse ka Oisukandi hoovipäeva. Tänavu on huvilistele avatud kaheksa koduhoovi. Hoovipäeva idee on kohvikutepäeva omast mõnevõrra erinev. Hoovides võib, kuid ei pea avama kodukohviku. Peamine, et seal toimuks midagi uudistajate jaoks põnevat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles