Põhjakal joostakse juba teist korda

Copy
Mullu joosti Põhjakal esmakordselt.
Mullu joosti Põhjakal esmakordselt. Foto: Anne Põder

Neljapäeva õhtul kogunevad jooksusõbrad Paide linna Põhjaka mõisa juurde, kus antakse teist aastat järjest start Põhjaka jooksule.

Paide spordikeskuse juhatuse liige Erich Petrovits selgitas, et Põhjakal leiab aset jooksusarja "Jooks südames" neljas etapp. Varasemalt on juba toimunud Tarbja järve, Paide südamelinna ja Võõbu Võlli jooksud. Kokku on sarjas viis etappi.

Põhjaka jooks tuli Petrovitsi sõnul jooksukaardile eelmisel aastal kui sarjas oli kokku kolm jooksu. Kuulsa mõisa õuele viis spordikeskus jooksu seetõttu, et mõis on olnud jooksusraja toetaja ning seetõttu taheti nad kuidagi sarjaga siduda.

Joosta saab Petrovitsi sõnul ju igal pool. Põhjakal mõõdeti mullu mõisast edasi kulgeval teel välja 5,1-kilomeetrine jooksumaa, milel läbis kiireima ajaga 18,52 türilane Vadim Gritšenko.

Tänavune jooksumaa saab olema aga lühem, täpsemalt 4 kilomeetrit. "Ilm tuleb palav ja soovime, et jooks või kõnd oleks jõukohane kõigile," põhjendas ta.

Petrovits märkis, et "Sport südames" jooksusarja senistel etappidel on olnud ka tublisid kõndijaid, kes on tulnud kodust välja ning tervisele heateo teinud. "Sari sobib kõigile ning ootame kenasti kõik lõpetajad finišis ära," märkis ta.

Nii nagu ikka autasustatakse jooksul iga vanuseklasi kolme paremat ning jagatakse ka loosiauhindu.

Võistlus algab kell 18, kui rajale lähevad lühemat maad lippavad mudilased. Põhijooksu lähe on veerand tundi hiljem.

Jooksusarja "Sport südames" viies ja viimane etapp saab toimuma Matsimäel 4. septembril.

Tagasi üles