Augustist saab Türi hoovimüügikuu

Järva Teataja
Copy
Maarja Brause Piparkoogimajas.
Maarja Brause Piparkoogimajas. Foto: Dmitri Kotjuh

Türi Pipargoogimaja perenaine Maarja Brause tegi ettepaneku augustis korraldada hoovimüügipäevi iganädalaselt. Esimene hoovimüügipäev toimubki sel pühapäeval kl 11-14 Türi kultuurikeskuse parklas ja koduhoovides. 

Eelmisel nädalal tõstatas Maarja Brause kogukonnas teema hoovimüügi korraldamise kohta, sest temalt on korduvalt selle küsitud ja plaan on augustis hoovimüügiettevõtmine ära pidada.

"Küsimus on praegu ainult toimumise täpses ajas ja kontseptsioonis. Kuna üritus on ilmastikutundlik ja vihmaga ikkagi kaupa välja panna ei saa, siis on üks variant teha nii, nagu Soomes tihti praktiseeritakse: igal pühapäeval toimub müük teatud kellaaegadel ja osaleb see, kes osaleb. Kui sajab paduvihma, siis jääb ilmselgelt ära või kui kuupäev ei sobi, siis tuleb teine võimalus järgmisel pühapäeval," arutleb Brause.

Tema ettepanekul võiks hoovimüügiks avada ühisala aga iga soovija saab müüa ka oma kodus ning avalikkuse tähelepanu köita ja reklaami üritusele tehakse ühiselt.

"August võiks Türil olla lausa hoovimüügikuu ja müügipäevad oleks seeriaüritusena, mis toimuks alates 7. augustist kuni kuu lõpuni neljal järjestikusel pühapäeval. Ühisalaks võiks olla meie vahva kolmnurk kultuurikeskuse, Türi Põhikooli ja vallamaja vahelisel alal. Sellele lisanduvad koduhoovid," pakub Brause, kes kinnitab, et kogukonna vastukaja üleskutsele on positiivne. "Nii, et teeme ära!"

Brause lisab, et lisaks hoovimüügile võib korraldada kodukohviku, mõne etteaste või jututoa-kokkusaamise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles